Kartepe'de Tavuk Çiftlikleri Denetimden Geçti

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede faaliyet gösteren tavuk çiftliklerin denetimlerini tamamladı.

Kartepe'de Tavuk Çiftlikleri Denetimden Geçti
Kartepe’deki işletmelere yönelik denetimler ramazan öncesi farklı iş kollarında aralıksız sürüyor. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçede faaliyet gösteren tavuk çiftliklerine yönelik denetimlerini de tamamladı.

Yapılan denetimlerde; tesislerin işyeri ruhsatları, vergi levhası, esnaf ve sicil kaydı, kapasite raporu, ÇED Kararları, ilgili resmi kurumlardan gerekli izin belgelerinin sağlandığı, havalandırma sistemlerinin ve deşarj izinlerinin mevcut olduğu, hijyen koşullarına uygunluk gibi konuların kontrolleri yapıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ilçedeki ticaretin canlanması, esnafın korunması ve rekabet ortamının sağlanması adına hassasiyeti çerçevesinde çalışmalar içinde bulunduklarını belirten Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, “Başkanımızın çalışmalarına destek veren denetimlerimiz çerçevesinde ilçede üretim yapan tavuk çiftliklerinin de kontrollerini tamamladık” dedi.

Müdür Begeç, Kartepeli vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi için sıhhi işletmelere yönelik kontrollerin diğer iş kollarında da ramazan boyunca denetleneceğini ifade etti.

Kaynak: İHA