Kadın Sebze Yetiştiricileri Sertifikalarını Aldı

Elazığ’da "Kadın Eli Değdi, Sebze Kurudu, Domates Un Oldu” eğitimine katılan 25 kadın üreticiye sertifika verildi.

Kadın Sebze Yetiştiricileri Sertifikalarını Aldı
"Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanıp uygulamaya konulan "Kadın Eli Değdi Sebze Kurudu Domates Un Oldu” projesi tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan 25 kadın üretici için sertifika töreni yapıldı. Törene, İl Müdürü Turan Karahan, oda başkanları ve kadın çiftçiler katıldı.

Elazığ’da sebze üretiminin büyük ölçüde aile işletmesi biçiminde yapılmakta olduğunu belirten Karahan, “Öte yandan daha geniş çapta sebze üretimi yapan işletmelerde, üretilen ürünlerin dayanıklılık süresinin az olması, ilde işletme teknolojilerinin ve üretici örgütlerinin yetersizliği, mevcut kooperatiflerin olmaması nedeniyle ciddi pazarlama sorunu yaşanmaktadır. Bu ürünlerin değerinden daha düşük fiyatlarla satılmasına neden olmaktadır” dedi.

Kadın üreticiler için istihdam yaratmak istediklerini ifade eden Karahan, "İlimizde geleneksel olarak yapılan sebze kurutma ve Elazığ’a özgü domates unu üretimini canlandırılması ve pazarlanması projenin amaçlarındandır. Bunun yanında üretici kadınlarımıza aileleriyle birlikte çalışabilecekleri bir iş kolu ve istihdam yaratmak projemizin ana hedefidir. Domates unu üretimi ayrıca reyhan, nane ve biber ile aromandırılıp değişik tatlar oluşturacak ve küçük ambalajlar halinde vakumlanarak pazara sunulacaktır. Bu sebeplerden dolayı kurutulmuş olan sebzeler alternatif bir üretim olarak değerlendirilebilecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA