Hayat Boyu Öğrendiler, Şenlikle Sergilediler

Kütahya’nın Pazarlar İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl içinde düzenlenen kurslarda kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru eserler Hayat Boyu Öğrenme Şenliği ile sergilendi.

Hayat Boyu Öğrendiler, Şenlikle Sergilediler
Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde düzenlenen şenliğe İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanı İdris Taş, Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, daire amirleri, kursiyerler, usta öğreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte yıl boyunca açılan kurslarda öğrencilerin ürettiği el işleri, takılar, tekstil ürünleri, resim, kara kalem ve birçok çalışma sergilendi.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından Sofular ve Pazarlar ortaokulunda açılan halk oyunları kursiyerlerinin göstermiş olduğu performans izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Şenlikte İşaret Dili kursiyerleri de protokole özel gösteri sundular.

Şenliğin açılışında konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, “Hayat Boyu Öğrenme okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik düzey ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, her hangi bir engel olmadan devam edileceğini gösteren en temel kavramlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu faaliyetlerin büyük bir çoğunluğu Halk eğitimi merkezleri tarafından yürütülmektedir. Halk Eğitimi Merkezimiz olarak 2015-2016 Eğitim öğretim yılında 32 alanda 60 kurs açıldı, 1787 kursiyerin faydalandığı kurslarımızdan 1258 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır” dedi.

Çalışkan konuşmasında "Amaç kurs açmak, kurs sayılarını artırmak değildir. Amacımız geleceğe yönelik olarak bu mesleklerini icra edebilecek bireyler yetiştirmektir" dedi.

İlçe protokol üyeleri sergiyi gezerek kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tören sonunda Programa katılan protokol üyelerine, kursiyerlere, usta öğreticilerine ve vatandaşlara döner, pilav ve ayran ikramında bulunuldu.(MB-EFE)
Kaynak: İHA