GÜNCELLEME - Kütahya'da Türk Bayrağı Yakıldığı İddiası

Türk bayrağının yakıldığı iddiasıyla polis merkezi önünde toplanan gruba, güvenlik güçleri müdahale ederek dağıttı Olaylarda 4 polis, bir gazeteci yaraladı, 4 gösterici gözaltına alındı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Türk bayrağının yakıldığı iddiasıyla polis merkezi önünde toplanan gruba güvenlik güçleri müdahale etti.

Dağçeşme Mahallesi'ndeki TOKİ inşaatında Doğu ve Güneydoğu illerinden çalışmaya gelen işçiler tarafından Türk bayrağı yakıldığı ve olayla ilgili 3 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı iddiası üzerine çok sayıda vatandaş, polis merkezi önünde toplanarak protestoda bulundu.

Gruptan bazıları polislerin üzerine taş ve şişe atması üzerine, emniyet güçleri biber gazıyla müdahalede bulunarak göstericileri dağıttı.

Başlarına taş ve şişe isabet etmesi sonucu 4 polisin ve bir gazetecinin yaralandığı olaylarda, 4 gösterici gözaltına alındı.

Yaralılar, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bayrak yaktıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 işçi ise ifadelerinin ardından olayların büyümemesi için güvenlik güçlerince ilçeden uzaklaştırıldı.

Öte yandan, göstericiler tarafından ateşe verilen işçilerin kaldığı baraka itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kaynak: AA