Geleceğin Sanatçıları Eserlerini Sergiledi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri bir yıllık çalışmalarının ürünlerini Kandilli Yerleşkesi’nde sergiledi.

Geleceğin Sanatçıları Eserlerini Sergiledi
Grafik tasarım, Geleneksel Türk Sanatları Ve Mimari Restorasyon öğrencilerinin çalışmaları Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi’nde sergilendi. Sergide konuşan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek, “Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimiz her akademik yılsonunda bu tür sergiler düzenliyor. Ebru, tezhip, çini gibi aklınıza gelebilecek güzel sanatlarla ilgili kendi yaptıkları eserleri sergiliyorlar. Bize bu konularda hiç çalışmadan gelmiş öğrencilerimizin daha birinci sınıfta ellerinin çok yatkın olduklarını ve güzel eserler ortaya çıkardıklarını görüyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Her sene ciddi bir gelişme görüyoruz. Bir sonraki yılda önceki yıla göre öğrencilerimiz daha iyi eserler ortaya koyuyorlar. Nitekim burayı dolaştığınızda da görebilirsiniz ki özellikle tezhip, çini, maket gibi sanatlarda çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Burayı herkesin gezip görmesini tavsiye ediyorum. Çok güzel eserlerle karşılaşacaksınız. Biz öğrencilerimizden çok umutluyuz ve gururluyuz” dedi.

“Sergimiz üniversitemizin Güzel Sanatlar ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümlerinde eğitim alan öğrencilerimizin 2015-2016 eğitim döneminde yıl boyunca yaptığı çalışmalardan oluşuyor. Üniversitemiz kurulalı 5 yıl oldu bu sene ikinci mezunlarımızı vereceğiz” diyen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ise “Gerek Grafik Tasarım dalında gerekse Geleneksel Türk Sanatlarında hat, tezhip, minyatür, klasik Türk cildi, çini ve halı-kilim dallarında eğitim alan öğrencilerin hocalarının da yönlendirmesi ve teşviki ile ortaya koydukları özgün çalışmalar var. Yapılan çalışmaları gördüğümüz zaman fevkalade duygulanıyoruz. Klasik ekolün de unutulmadığını ve altyapı alan öğrencilerin özgün tasarımlar alanında ortaya koydukları eserler bizi fevkalade mutlu ediyor. Öğrencilerimizle geleceğe güvenle, sevinçle, umutla yürüyoruz. Geleceğin müstakbel hattatlarının, müzehhiplerinin, grafikerlerinin, sanatçılarının yetişiyor olması bizlere kıvanç veriyor. Ayrıca aynı binada Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz Mimari Restorasyon Bölümünün de restorasyon konulu çalışmaları var. Yani fakültede iki sergi aynı anda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi 20 gün boyunca açık olacak ve İstanbullu sanatseverleri Kandilli’de Rasathane’deki Güzel Sanatlar Fakültesi binamıza bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA