'Geçmişte İlaç Sektörümüzde Fahiş Fiyatlandırma Vardı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:'Bugün birçok ilacı 12 yıl önceki aldığımız fiyatlardan çok daha ucuza alıyoruz, bu bizim ilaç sanayinde yaptığımız reformların neticesidir'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 'Bugün birçok ilacı 12 yıl önceki aldığımız fiyatlardan çok daha ucuza alıyoruz, bu bizim ilaç sanayinde yaptığımız reformların neticesidir.' dedi.

Aktay, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bir biyoteknolojik ilaç üretim tesisinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti siyasetinin temelinin insan odaklı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin hizmete geldiği yıllardan sonra Türkiye'de sağlık alanında büyük reformlar yaşandığını ifade eden Aktay, '2002 yılından önceki sağlık koşullarını hatırlayalım. Biz 2002 yılında iktidara geldikten sonra Türkiye insanının o şartlarda yaşamayı hak etmediği düşüncesiyle hareket ettik. Bizim temel prensibimiz insanı yüceltmektir. Bütün faaliyetlerimizi bu ilkeden hareketle sürdürdük.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ilaç sanayisinde yapılan reformlarla vatandaşların ilaca daha ucuz ulaşabildiğini aktaran Aktay, şunları kaydetti:

'Geçmişte ilaç sektörümüzde ciddi bir kaos ve karmaşa ve fahiş fiyatlandırma vardı. Bu maliyet devletin sırtındaydı. Bu da halkımıza sağlık hizmeti vermeyerek yansıyordu. Bugün birçok ilacı 12 yıl önceki aldığımız fiyatlardan çok daha ucuza alıyoruz, bu bizim ilaç sanayinde yaptığımız reformların neticesidir. Akılla ve iyi idareyle, insanı merkeze alarak, samimiyetle mücadele vererek bunu gerçekleştirdik.

Daha iyisini yapmaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin 2023 hedefleri var. TRPHARM firmasının bugün yapmakta olduğu bu yatırım, devletimiz tarafından stratejik teşvik kapsamında desteklenmiştir. Bu tür yatırımlar bizim için oldukça önemlidir. Bu tür yatırımlara şiddetle ihtiyacımız var. Bu tür yatırımların her zaman yanında olacağımızın sözünü veriyorum. Hayırlı olsun.'

TRPHARM Türkiye Başkanı Tuygan Göker de, tesisin 2018 yılı sonu itibariyle hizmete başlayacağını ifade etti. Törene, TRPHARM Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Alexy Repik, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA