Estp'den Bakan Akdağ'a Ziyaret

65. Hükümet’in Bakanlar Kurulu’nda yeniden Sağlık Bakanı olarak görev alan Prof. Dr. Recep Akdağ’ı tebrik ve kutlama ziyaretleri sürüyor. Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A. Mustafa Güvenli de, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Erzurum dernekleri federasyonu ve çeşitli vakıf temsilcilerinin de bulunduğu ziyarette, Erzurum’la ilgili olarak çeşitli fikir ve öneriler üzerinde duruldu. ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, "Sayın Bakanımızı daha önce de olduğu gibi yine büyük bir hizmet aşkı ve heyecanı içerisinde bulduk" dedi.

Estp'den Bakan Akdağ'a Ziyaret
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı tebrik ziyaretine ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Bakan Akdağ’ın, Türkiye’nin sağlık sistemine sağladığı kazanımlarla yeni bir dönemi başlatan ve büyük başarılara imza atan bir siyasetçi olduğuna dikkat çeken Başkan Güvenli, bu durumun Erzurum özelihde ise başlı başına bir ayrıcalık olduğunun altını çizdi.

GÜVENLİ: SAYIN BAKANIMIZIN ÖNERİLERİ BİZİ HEYECANLANDIRDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Erzurum noktasında çeşitli önerilerde bulunduğunu kaydeden Güvenli, özellikle Ankara’daki Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun çok daha geniş bir yelpazeye kavuşturulması ve konfederasyona dönüştürülmesi fikrini kayda değer bulduklarını ifade etti.

Buna ilaveten Sağlık Bakanı Akdağ’ın önümüzdeki yıl yapılacak "12 Mart Erzurum’un Kurtuluşu" etkinlikleriyle ilgili olarak da fevkalade isabetli bir öneride bulunduğunu belirten ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, "Sayın Bakanımız, önümüzdeki yıl kutlanacak olan Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı dolayısıyla çok özel bir etkinlik önerisinde bulundu. Dernek ve vakıfların yanı sıra Erzurum dışındaki bütün Dadaşların katılımıyla on binlerin bir araya geleceği bir kutlama programı önerdi. Hatta Sayın Bakanımız böyle bir programın İstanbul’da bir stadyumda yapılabileceğini, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da bu etkinliğe katılabileceğini dile getirdi. Açıkçası Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın bu önerileri karşısında hepimiz çok heyecanlandık" diye konuştu.

ERZURUM İÇİN ŞANS VE FIRSAT DÖNEMİ

Öte yandan ESTP Başkanı Güvenli, 65. Hükümet dönemini Erzurum için bir fırsat ve şans olarak gördüklerini kaydederek, "Bu dönemde inşallah bakanlarımızın ve milletvekillerimizin gayretleriyle Erzurum önemli bir mesafe kaydetmiş olacak. Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak; şehrin önünde yepyeni ufuklar açılması noktasında bizler her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Bu vesileyle Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a yeni görevinden tekraren başarılar diliyor, Kabine’de iki Dadaş Bakan’a sahip bir şehrin evladı olarak ayrıca mutluluk duyduğumuzun bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA