'Engelsiz Meclis' Çalışmaları

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu, 'Engelsiz Meclis' çalışmalarıyla Meclis'i tüm vatandaşlar için ulaşılabilir bir hale getirmeye devam edeceklerini söyledi.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, 'Engelsiz Meclis' çalışmalarıyla Meclis'i tüm vatandaşlar için ulaşılabilir bir hale getirmeye devam edeceklerini söyledi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan engelleri kadınların sorunlarına ilişkin alt komisyon, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun başkanlığında toplandı.

Komisyonda, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Meclis'te engellilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Meclis'in kamu ve özel kurumlar için her türlü çalışmasında örnek olması gerektiğini ifade eden Neziroğlu, bu düşünceyle engelli vatandaşların da Meclis'e erişimini kolaylaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

TBMM'deki mekanların engelliler için dizayn edildiğini, Meclis internet sitelerinin görme engelliler için imkanlar sunduğunu anlatan Neziroğlu, çalışmaları yürütürken engelli vatandaşlar ve çalışanlardan görüş aldıklarını, ihtiyaçların doğru tespit edilerek amaca ulaşıldığını kaydetti.

Neziroğlu, çocuklara yönelik çalışmalar olduğunu da belirterek, bu hafta sonu Meclis'te karne şenliği düzenleneceğini, Sevgi Evlerinde kalan çocukların karne sevincine ortak olacaklarını belirtti.

TBMM'de çalışan engelli personel de Meclis'te kendilerine yönelik düzenlemeler hakkında görüşlerini belirtti.
Kaynak: AA