Elazığ'da Paralel Yapı Operasyonu Açıklaması 8 Gözaltı

Elazığ polisinin 3 il ve 2 ilçede düzenlediği eş zamanlı “Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması” operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da Paralel Yapı Operasyonu Açıklaması 8 Gözaltı
Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, “Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik çalışma yaptı. Kovancılar İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında polisin yaptığı çalışma sonunda Elazığ merkez ile ilçelerinin yanı sıra Sakarya ve Bitlis’te örgütle bağlantılı şüpheliler tespit edildi. Polis ekipleri, bugün sabah saatlerinde Elazığ merkezli Kovancılar ve Palu ilçeleri ile Sakarya ve Bitlis’te 11 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda, 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ARALARINDA KAMU GÖREVLİLERİ DE VAR

Operasyonla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kovancılar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından FETÖ-PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 01 Haziran 2016 günü Elazığ merkezli, Bitlis ve Sakarya illerinde de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 11 şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, 8 şahıs gözaltına alınmıştır" denildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA