Cizre'de Mezuniyet Coşkusu

Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen kep atma ve mezuniyet töreninde büyük bir coşku yaşandı.

Cizre'de Mezuniyet Coşkusu
Cizre Meslek Yüksekokulu yedinci dönem mezunlarını verdi. Okuldan mezun olacak 140 öğrenci için okul bahçesinde kep atma ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene, Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Vedat Sönmez, TSO Başkanı Süleyman Çağlı, ESO Başkanı Hafzullah Memduhoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlit Gayirinal, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ardından okul birincisi Abdullah Yıldırım’ın konuşma yaptı. Yıldırım, “Bu başarı sadece benim değil okul hayatımın her anında yanımda olan ve desteklerini hiç esirgemeyen çok kıymetli hocalarımın ve her daim varlıklarının yanımda hissettiğim ailemin başarısıdır “dedi.

8. dönem mezunlarını vermenin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Yüksekokul Müdürü Vedat Sönmez ise, “Okulumuz, 385 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Yüksekokulumuzda halen bilgisayar programcılığı, çocuk gelişimi ve eğitim, muhasebe ve vergi uygulamaları olmak üzere üç bölüm öğretime devam etmektedir. Bugün okulumuzda eğitim gören 385 öğrenciden 140 öğrenciyi mezun etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler üçten geriye sayarak keplerini havaya fırlatırken, okulun bahçesinde bekleyen aileler ise çocuklarının bu mutlu anlarını alkışlayıp, yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile çekerek ölümsüzleştirdi.
Kaynak: İHA