Çanakkale Ve Konya Kültür Gezileri Sona Erdi

Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Çanakkale ve Konya gezileri sona erdi. 360 kişi Konya’ya 621 kişi Çanakkale’ye gönderildi.

Çanakkale Ve Konya Kültür Gezileri Sona Erdi
Düzenlenen kültür gezileriyle Akçakoca’lı bayanlar Çanakkale’yi ve Konya’yı görme imkanı buldu. Ziyaretçiler, Çanakkale Şehitleri Anıtı başta olmak üzere, zaferin kazanıldığı Eceabat, Seddülbahir, Kilitbahir, Conkbayırı, ve daha birçok tarihi savaş alanlarını gezdiler. Ziyaretçiler, tarihi anları ölümsüzleştirmek için de bol bol fotoğraf çektirdiler. Konya gezisine katılanlar da Mevlana Müzesi, Yeşil Türbe, Şems-i Tebrizi Türbesi, Karatay Medresesi Müzesi, İnce Minareli Medrese, Üçler Mezarlığı ve Sultan Selim Camisini ziyaret ettiler.

ÇANAKKALE’Yİ HERKES GÖRMELİ

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, herkesin mutlaka kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’yi ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizi biz yapan; birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin en büyük kaynağı Çanakkale ruhudur. Eğer millet olarak dimdik ayakta durabiliyorsak, bu Çanakkale ruhunun eseridir. Yüzlerce Akçakoca’lı bayanlarımıza bu hizmeti sunduk. İstedik ki Çanakkale’yi herkes görsün, anlasın, Çanakkale’yi görmeyen Akçakoca’lı kalmasın” diye belirtti.

Kaynak: İHA