Çan'da, Berber Ve Kuaförlere Eğitim

Çan'daki berber ve kuaförlere eğitim verildi.

Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odasının toplantı salonunda düzenlenen eğitime Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğretim görevlisi İdil Elver, esnaflara müşteri ile iletişim, beden dili, etkili iletişim konularında bilgi verdi.

Elver, berber ve kuaförlerden her müşterileri için bilgi kartı açmasını isteyip, 'Bu karta müşterinin doğum tarihi, telefon numarası, yapılan tüm işlemler kaydedilmeli. Bu müşteri açısından ciddiyet ve güven duygusunu oluşturur.' dedi.

Müşterini dinleyip, sadece 'ona özel' çözümler üretmenin rakipler karşısında bir adım öne geçirdiğini aktaran Elver, 'Gerçek anlamda dinlemediğiniz bir insanın ihtiyaçlarını belirleyemezsiniz. Saç rengini beğenmediğini söyleyen birine yeni bir saç modeli önerirseniz aslında onu önemsemediğinizi göstermiş olursunuz. Önce müşterinizin gerçekten istediği şeyleri yerine getirin. Emin olun daha sonra yeni hizmet ve ürün satışı yapmak çok daha kolay olacaktır. Müşterinizin zihninde memnuniyet hissi yaratamazsanız, işi bittikten sonra salondan ayrılmak için fırsat kollayacaktır.' diye konuştu.

Son olarak işin sırrının canlı olmak, mümkün olduğunca gülümsemek, saygılı olmak ve etkin dinleme olduğunu kaydetti

Daha sonra berber ve kuaförlere uygulama yaptırıldı.
Kaynak: AA