Bodrum'da Kaçak Yapılarla Mücadele Devam Ediyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yıkım kararı bulunan kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili kurulan özel bir birimle birlikte yıkımlar sürüyor.

Bodrum'da Kaçak Yapılarla Mücadele Devam Ediyor
Özellikle Bodrumluların uğrak yerlerinden olan Tepecik Kafenin sökülmesiyle birlikte Bodrum Belediye Başkanlığı Özel Kalemine bağlı "İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi" kurulurken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yargı yolunu açan kaçak yapılarda tek tek yıkılmaya başladı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Turgay Kara’nın başında bulunduğu birimin sorumluluğunu İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Çevik yürütürken, ilk olarak Tepecik Kafenin sökümünü gerçekleştiren 10 kişilik teknik ekipten oluşan birim daha sonra 2 ayrı konutun imara aykırı bölümlerinde yıkım işlemi gerçekleştirdi.

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi son olarak gece saatlerinde Atatürk Caddesi üzerindeki bir iş hanının 4. katında yıkım çalışması gerçekleştirdi. Gündüz saatlerinde caddenin yoğun trafik ve insan trafiğinin olması nedeniyle çalışmanın gece yapıldığı öğrenilirken, yıkımı gören bazı vatandaşlar, duruma önce tepki gösterdiler ancak, ekiplerin durumu anlatmalarının ardından ekiplere destek vererek bir süre yıkım çalışmasını izlediler. Yıkım yerinden geçen emekli Albay Hacı Ahmet Tosun ise, “Ben öne montaj yapılıyor sandım ama yıkım yapılıyormuş. Bu ülkede kaçak yapı çok ama yıkabilen yok. Demek ki Bodrum Belediyesi iyi çalışıyor” diyerek bir süre ekiplerin çalışmasını izleyerek yıkım çalışmasını fotoğrafladı.

Atatürk Caddesini yaya ve araç trafiğine kapatan kaçak yapılarla mücadele birimi vinç yardımıyla önce profil demirler yerinden söküldü. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalar sonrasında imara aykırı olan 4. kat yıkıldı.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, 400’e yakın kaçak yapı hakkında çeşitli yargılama süreçlerinin sürdüğü, işlemleri sonuçlanan yapılarda mevzuat hükümleri çerçevesinde kaçak yapılarla mücadele işlemlerinin devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA