Batman'daki Terör Operasyonu

Sason ilçesinde 56 Nisan'da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen ve 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda ele geçen dokümanlar doğrultusunda haklarında gözaltına kararı verilen 5 şüpheli yakalandı Şüphelilerden birinin İstanbul'da gözaltına alındığı belirtilirken, 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Batman'ın Sason ilçesinde 5-6 Nisan 2016'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından haklarında gözaltı kararı çıkarılan 5 şüphelinin yakalandığı, 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Sason ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği anımsatıldı.

Söz konusu operasyonun ardından haklarında soruşturma başlatılan 12 şüphelinin yakalanması için 12 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği, şüphelilerden 4'ünün Batman'da 1'inin İstanbul'da gözaltına alındığı, 7 şüphelinin yakalanması için çalışmanın sürdüğü belirtildi.

Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği aktarıldı.

- Etkisiz hale getirilen teröristlerin eylemleri

Açıklamada, Sason'daki operasyonda ele geçen ve incelenen dokümanların doğrultusunda, etkisiz hale getirilen 5 teröristin gerçekleştirdiği eylemlere de yer verildi.

Buna göre, teröristlerin, 27-29 Temmuz ve 27 Eylül 2015'te Batman-Sason karayoluna ve 20 Ağustos 2015'te ise ilçeye bağlı Karameşe köyündeki bir GSM operatörüne ait baz istasyonuna el yapımı patlayıcı tuzakladıkları, 3 Kasım 2015'te ilçeye bağlı Kilimli köyü Kelhasan mezrası yoluna el yapımı patlayıcı döşeyen terör örgütü mensuplarına malzeme tedariği sağladıkları bildirildi.
Kaynak: AA