Artvin Belediyesi 10 Milyon Liralık Kredi Kullanacak

Belediye Başkanı Kocatepe: 'Bu 10 milyon bizim yaptığımız projelerin büyüklüğüne baktığımızda yeterli bile değil.'

Artvin Belediye Başkanlığının projelerine finans sağlamak amacıyla 10 milyon liralık kredi kullanma talebi, belediye meclisi tarafından kabul edildi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe başkanlığında Artvin Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan Artvin Belediyesi haziran ayı olağan meclis toplantısında, İller Bankası veya başka bir devlet bankasından belediye projelerine finans sağlamak amacıyla 10 milyon liralık kredi alımıyla ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Görüşmede, yapılan açık oylama ile 10 milyonluk kredi kullanımı belediye meclisince 5 ret oyuna karşı 11 kabul oyla kabul edildi.

Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 68. maddesine göre bir belediyenin bir önceki yıl gerçekleşmiş bütçesinin yüzde 10’una kadar belediye meclis üyelerinin saf çoğunluğunun kararıyla belediye başkanına yetki verilerek izne gerek olmadan borçlanabileceğini dile getirerek, yüzde 10’un üzerindeki borçlanmaların da İçişleri Bakanlığının izniyle yapılabileceğini söyledi.

Mecbur kalmadıkça borçlanmama niyetinde olduklarını anlatan Kocatepe, 'Bu seneki projelerimiz için bize para lazım. Bu sene hibeler hariç 20 milyon 308 bin liralık projemiz var. Bu kadar borçlanmaya da ihtiyacımız olmayabilir ama işe giriştiğimizde 'aman paramız yok, aman buna girmeyelim' demeyeceğim. Bu sene tam zamanı bu sene yıl sonuna kadar bunları hepsine girmem lazım. Hibe ile yaptıracağımız işlerde var. Bu 10 milyon bizim yaptığımız projelerin büyüklüğüne baktığımızda yeterli bile değil.' diye konuştu.

Kocatepe, projeleri için kalan parayı kendi kaynakları ile sağlayacaklarını ifade ederek, 'Bu krediyi nasıl ödeyeceğiz. Bizim yapıp sattığımızda bunları ödeyebileceğimiz proje ve kaynaklarımız var. Halimiz, mezbahanemiz var, bunlara başlayacağız. Bu kredinin taksitlendirilmesinde sıkıntımız olmaz. Amacımız hizmet üretmek. Belki de bu kadar bile borçlanmayız ama belediye olarak büyük bir limit alıyorum.' diye konuştu.

Mevcut bütçeleri ile projelerini yapamayacaklarını, alınacak kredinin hibelere destek parası olacağını söyleyen Kocatepe, il belediyesinde 10 milyon liralık borcun büyük bir borç olarak adlandırılmasının da doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA