'Vefatının 80. Yılında Mehmet Akif Ersoy' Paneli

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Atalay: 'Mehmet Akif’in hayatı bir hüzün hayatıdır. Bütün o destansı şiirleriyle İstiklal Marşı ile Osmanlı'nın son dönemiyle imparatorluğumuzun hüzün dönemi aslında'

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Beşir Atalay, 'Mehmet Akif’in hayatı bir hüzün hayatıdır. Bütün o destansı şiirleriyle İstiklal Marşı ile Osmanlı'nın son dönemiyle imparatorluğumuzun hüzün dönemi aslında' dedi.

Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu'nda 'Vefatının 80. Yılında Mehmet Akif Ersoy' konulu panel düzenlendi.

Panele katılan Atalay, Mehmet Akif Ersoy'un 1.Meclis'in milletvekili olduğunu, 2. Meclis'in farkını gençlerin ileride daha iyi anlayacağını ifade etti. Gençlerin Mehmet Akif'i okuduklarını ve anlamaya çalıştıklarını gördüğünü belirten Atalay, toplantının kendisi için ayrı bir değeri olduğunu söyledi. Salonun dışında Mehmet Akif ile ilgili sergiyi gezdiğini dile getiren Atalay, şunları kaydetti: 'Sergiye baktığınızda zaten Mehmet Akif’i çok iyi anlıyorsunuz. Orada aslında bir hüzün dönemini görüyorsunuz. Yani Mehmet Akif’in hayatı bir hüzün hayatıdır. Bütün o destansı şiirleriyle İstiklal Marşı ile o Osmanlı'nın son dönemiyle imparatorluğumuzun hüzün dönemi aslında. İstiklal Marşı’nın yazıldığı günler ve sonrası fotoğraflarda, Mısır hayatını gördüğünüzde içinizde aynen yaşıyorsunuz. Siz gençler gelecekte inşallah bu toplumun yazarları, düşünürleri olacaksınız. Düşünmek, irdelemek, acılar çekmek, olup bitenlere gücünüz yetmediğinde çok üzülmek ama mücadele etmek, sorumluluğun farkında olmak, bilinçli olmak, dertli olmak, işte bütün bunlar erken olgunlaşmadır.'Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de Mehmet Akif Ersoy'u tüm gençlerin iyi anlaması gerektiğini dile getirdi. Erdem, Mart 2016'da, İstiklal Marşı'nın kabülü ve Mehmet Akif'i Anma Haftası vesilesiyle 11 ilde anma programları düzenlendiğini, Kastamonu'da da 11 Mayıs'a kadar anma etkinlikleri yapılacağını anlattı.

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü de 2015 Aralık'ta başlattıkları okuma programlarının tüm Türkiye'ye yayıldığını ifade ederek, gençlerin Türkiye'nin değerlerini, geçmişini okuyarak öğrendiklerini belirtti.
Kaynak: AA