Trafik Ve İlkyardım Haftası Etkinlikleri Başladı

Biga’da Trafik ve ilkyardım haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğünce stant açıldı.

Trafik Ve İlkyardım Haftası Etkinlikleri Başladı
Program, Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu bahçesinde düzenlendi.

Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt yaptığı konuşmasında, “Ülkemizde yirmi milyonu aşan araç olup her gün trafiğe çıkmaktadır. Bu trafik akışı sırasında maalesef istenmedik üzücü maddi yaralamalı ve hatta ölümlü trafik kazası yaşanmaktadır. Bu kazaların yüzde 95 i sürücü hatasından kaynaklanmaktadır. Binlerce insanımız engelli kalmakta ve yahut hayatını kaybetmektedir. Milyonlarca liralık maddi hasar oluşmaktadır. Bunu önlemenin tek çaresi sürücülerimizin trafik kurallarına harfiyen uymalarıdır. Araç kullanırken kemer takılmalı, cep telefonu ile görüşme yapılmamalı, dikkati dağıtacak hareketler yapılmamalıdır. Alkollü olarak asla direksiyon başına geçilmemelidir" diye konuştu.

Trafik ve ilkyardım haftası etkinlikler kapsamında Ortaokullar arasında düzenlenen, slogan, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere hediyeleri verildi.

2015 yılında yılın şoförü seçilen Mehmet Öztür’e plaketi takdim edildi. Tören, trafik kazası yapan bir araçtan yaralılara yapılan kurtarma tatbikatı ile sona erdi.
Kaynak: İHA