Şehirli Çocuklara 'Sokak Oyunları' Nostaljisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu organize edilen 'Sokak Oyunları Şenliği', Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocukların katılımıyla yapıldı Şenlikte, ip çevirme, samıdık, yakan top ve körebe gibi oyunları oynayan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Sokak Oyunları Şenliği'ne katılan çocuklar, büyükşehirlerde unutulmaya yüz tutmuş ip çevirme, samıdık, yakan top ve körebe gibi oyunlarla eğlendi.

Bursa Kent Müzesinin katkılarıyla organize edilen şenlik, Tophane semtindeki Saltanat Kapı önünden kortej yürüyüşüyle başladı.

Pınarbaşı Parkı'na kadar Bursa Mehteran Takımı eşliğinde yürüyen çocuklar, parkta kurulan istasyonlarda ip çevirme, samıdık, yakan top, körebe gibi oyunlar oynadı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir yaşantısında son yıllarda çocukların sokak oyunlarını oynayabileceği alanların iyice azaldığını söyledi.

Şenliği, dijitalleşen bu dünyadan bir süreliğine de olsa çocukları koparmak ve tekrar sokak oyunlarıyla buluşturmak için düzenlediklerini belirten Erdönmez, şöyle konuştu:

'Bu etkinliği tüm Türkiye çapında duyurduk. Bundan dolayı katılım yoğun oldu. Onlarca okuldan katılım başvurusu aldık ve talepleri karşılamakta güçlük çektik. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çocuklar, bu etkinlikle birbirleriyle kaynaşıyor. Bursa, Elazığ, Muğla, Gaziantep, Rize, Konya gibi şehirlerden çocuklarımız burada oyunlar oynuyor. Çocuklar burada cilli, birdirbir gibi oyunlar oynuyor. Babalarımızın, dedelerimizin sokakta zamanında oynadığı oyunları şimdi çocuklar öğrenmeye çalışıyor. Ana amacımız da zaten buydu.'

Etkinliği bundan sonraki yıllarda da sürdürmek istediklerini aktaran Erdönmez, şenliği uluslararası boyuta taşımayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA