Nokta İstanbul Projesi

Proje kapsamında hizmete sunulan '.ist' ve '.istanbul' uzantılı internet adresleri 10 Mayıs’tan itibaren herkese açılıyor

'Nokta İstanbul' projesi kapsamında hizmete sunulan '.ist' ve '.istanbul' uzantılı internet adresleri, 10 Mayıs’tan itibaren herkese açılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre,'.ist' ve .'istanbul' uzantılı alan adresleri, KOBİ’lerden, yatırımcılara, yeni fikir ve proje sahiplerinden bireysel kullanıcılara yeni fırsatlar sunacak. 'Nokta İstanbul'a 10 Mayıs’tan itibaren isteyen herkes kayıt olabilecek. Söz konusu uzantılı alan adreslerini 'ilk gelen alır' kuralına göre, 'www.nic.istanbul' internet sitesi üzerinden alınabilecek.

'Nokta İstanbul' uzantılı bir alan adı alarak bulunan lokasyonla özdeşleşme ve arama motoru aramalarında daha üst sıralarda görünme avantajı yakalanabilinecek. Firmalar böylece '.ist' ve '.istanbul' uzantılı bir alan adresi alarak, aynı şehirde yaşayan potansiyel müşterilerine kolayca ulaşabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 27 Ocak’ta '.ist' ve '.istanbul' alan uzantılarını hizmete sunmuştu. Henüz 3 aydır satışta olmasına rağmen alan adı uzantılarına Türkiye’deki büyük kuruluşların, global ve kurumsal şirketlerin ilgisinin büyük olduğu belirtiliyor.
Kaynak: AA