MHP, 4 ismin ihracı için düğmeye bastı

MHP, Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın partiden ihraç sürecini hızlandırmak için adımlar attı.

MHP, 4 ismin ihracı için düğmeye bastı
MHP, 4 ismin ihracı için düğmeye bastı
MHP'de sular durulmuyor, kurultay isteyen muhalifler çalışmalarını sürdürürken MHP lideri Devlet Bahçeli'den karşı atak geldi. Olağanüstü toplanan MHP'nin en üst disiplin organı olan Merkez Disiplin Kurulu isyan bayrağı açan Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın partiden ihraç sürecini hızlandırmak için adımlar attı.

HER ADAYA AYRI DOSYA

Merkez Disiplin Kurulu'nda her aday için bir isim görevlendirildiği ve adaylarla ilgili ayrı ayrı klasörler oluşturulduğu belirtiliyor. Adayların konuşmaları ve sosyal medyadaki yazışmaları, görüntüleri dosyalara ekleniyor. Dört genel başkan adayının yanında bulunan etkili isimlerin de dosyaları açıldığı ve onların sürecinin de merkezden yürütüleceği ifade ediliyor. Adayların ihraçları halinde partideki ‘seçme ve seçilme' hakları başta olmak üzere tüm haklarının elinden alınacağını ifade ediyor.

AKŞENER'E ‘BAŞPARALELCİ' İNCELEMESİ!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bahçeli'ye karşı liderlik mücadelesine girişen Meral Akşener'in 'Başparalelci Bahçeli'dir' sözleri için MHP yönetimi ihraç istemiyle disiplin incelemesi başlatmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin açtığı dava sonucu kurultay kararını Yargıtay'a taşıyacaklarını belirterek, 'Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır' demişti. Akşener de Bahçeli'nin bu sözlerine cevap vererek, 'Eski Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için de böyle demişlerdi. Şimdi de benim için diyorlar. İhsanoğlu bir paralel proje ise, onun seçen başparalel de Sayın Bahçeli oluyor' ifadelerini kullanmıştı.