Kitaplar Dalından Toplanacak

8. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde geleneksel hale gelen ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliğinde yine binlerce kitap dalından toplanacak

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 14-22 Mayıs tarihleri arasında 8. kez kapılarını açacak. 8. Kocaeli Kitap Fuarı, 270 yazar, 48 sahaf, 60 STK ve 380 yayınevinin katılımıyla 500’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza etkinliğiyle kitapseverlerle buluşacak. Artık bir gelenek haline gelen ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliği ise bu yıl yine İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda 10 Mayıs Salı günü saat 07.30’da yapılacak. Etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, işe giden vatandaşlar ve okula giden öğrencilerle birlikte ağaçtan kitap toplayacak.

Kocaeli’nde her yıl Kitap Fuarı’nın açılacağı tarihlerde kentte farklı bir heyecan yaşanıyor. Türkiye’nin en büyük kitap fuarına ev sahipliği yapan Kocaelililer, özellikle ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliğini ise ayrı bir heyecanla bekliyor. Kitap Fuarı öncesinde gelenekselleşen etkinlikte bu yıl yine binlerce seçkin eserden oluşan kitaplar, Yürüyüş Yolu’ndaki asırlık çınar ağaçlarda dalında toplanacak.

Bu yıl ‘’Ağaçlar Kitap Açtı’’ etkinliği Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde de gerçekleşecek. KOÜ Umuttepe Kampüsü’ndeki etkinlik yine 10 Mayıs Salı günü öğrencilerin ders programına uygun olarak saat 18.00’de yapılacak.
Kaynak: İHA