Kaza Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Burdur'da düzenlenen 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' etkinlikleri kapsamında, senaryo gereği kaza yapan otomobilde sıkışan sürücü ekiplerce kurtarıldı Tatbikatı gerçek sanan bazı vatandaşlar kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Burdur'da düzenlenen 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' etkinlikleri kapsamında, senaryo gereği kaza yapan otomobilde sıkışan sürücü ekiplerce kurtarıldı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Köprübaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanına 'Sevdiklerinizden 'Hızla' Uzaklaşmayın' yürüyüşü düzenlendi.

Meydanda devam eden programda hafta dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile Burdur'da yılın şoförü seçilen taksi şoförü Sebahat Sezer'e ödülleri Vali Hasan Kürklü tarafından verildi.

Daha sonra senaryo gereği Gazi Caddesinde kaza yapan otomobilde sıkışan sürücü Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile 112 Acil Servis ekiplerince kurtarıldı.

Senaryo gereği otomobilden dışarıya savrulan bir kişi de sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı, yangın çıkan otomobil, itfaiye tarafından söndürüldü.

Yaralıların olay yerine gelen yakınları da sakinleştirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Tatbikatı gerçek sanan bazı vatandaşlar ise kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Hafta kapsamında Burdur'da 15 Mayıs'a kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA