Geçen Zaman Evlat Acısını Dindirmedi

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden Muhammet Arslancan'ın ailesi, olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen oğullarının acısını 34 günde bir mezarlığı ziyaret ederek dindirmeye çalışıyor Baba Abdullah Arslancan: 'Ben oğlumu özlediğimde torunumu, torunum da babasını özlediğinde beni sever. Yüreği yanan bilir. Yanan volkan hiç söner mi? Acısı azalmıyor artıyor' Anne Bahriye Arslancan: 'O gün iş çıkışında tarlaya gelecek zeytinlere ilaç atacaktı. Emekliliğine 45 ay kalmıştı ama erişemedi. Acısı diner mi hiç, mümkün mü?'

RAMAZAN ERCAN - Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden Muhammet Arslancan'ın ailesi, olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen oğullarının acısını 3-4 günde bir mezarlığı ziyaret ederek dindirmeye çalışıyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciası olarak kayıtlara geçen Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının acısı, aradan geçen 2 yıla rağmen ailelerde halen ilk günkü tazeliğini koruyor.

Soma Maden Şehitliğinde oğulları Muhammet Arslancan'ın mezarını ziyaret eden anne Bahriye Arslancan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, facianın yaşandığı madende güvenlikçi olarak çalışan diğer oğlunun 13 Mayıs 2014'de bir kaza olduğunu, madenden çok duman çıktığını söylemesi üzerine tarladan hemen maden ocağına gittiklerini anlattı.

Baştan önlem alınmadığı için bu olayın meydana geldiğini dile getiren Arslancan, şöyle konuştu:

'O gün iş çıkışında tarlaya gelecek zeytinlere ilaç atacaktı. Olayı haber alır almaz gittik. Çok çırpındık, çaresiz kaldık. 'Maden çok sıcak, çok sıcak' derdi. Ben de başka işte çalışmasını söyledim. Emekliliğine 4-5 ay kalmıştı ama erişemedi. Barutçuydu. Her gün işini bitirip namazını kılıp erken çıkıyormuş. O gün çıkamamış. Demek ki vadesi dolmuş. Acısı diner mi hiç mümkün mü?'

36 yaşında hayatını kaybeden oğlunun tarladaki tüm işleri yaptığını, babasına yardımcı olduğunu dile getiren Arslancan, torunları 11 yaşındaki Furkan, 14 yaşındaki Gizem ile gelinleriyle sürekli bir araya geldiklerini kaydetti.

- Dede ve torun özlemlerini birbirleriyle gideriyorlar

Baba Abdullah Arslancan ise oğullarının mezarını 3-4 günde bir ziyaret ettiklerini, Umre'de oldukları için 20 gündür mezara gelemediklerini, kutsal topraklardan Türkiye'ye gelir gelmez hemen oğullarının mezarına koştuklarını ifade etti.

Oğlunun büyük emek verdiği tarlaya gittiklerinde çok duygulandıklarını belirten Arslancan, şunları söyledi:

'Tarlaya her girdiğimizde aklımıza geliyor. Geçen gün abdest alıp su içip ağacın dibine koyduğu şişeyi buldum. Ağaçların her dalında emeği var.

Sürekli mezarlığa geliriz. 20 gün gelememiştik kendimizi suçladık hemen geldik. Kardeşi her gün rüyasında görüyor. Furkan sürekli babasını soruyor, babasını görmek istediğini söylüyor. Ben oğlumu özlediğimde torunumu, torunum da babasını özlediğinde beni sever. Bu acıyla biz ömür boyu yaşarız. Yüreği yanan bilir. Yanan volkan hiç söner mi? Acısı azalmıyor, artıyor.'
Kaynak: AA