Emet'te Hıdırellez Şenliği

Şenliğe Vali Yılmaz ve il protokolü de katıldı.

Kütahya'nın Emet ilçesinde hıdırellez şenliği düzenlendi.

Yenice köyü Tahtalı Göleti Mesireliği'nde tertiplenen şenlik, Ashaboğlu Ortaokulu Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle başladı.

Daha sonra buzağı güzellik yarışması da yapıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemini belirterek, şunları kaydetti:

'Dini ve resmi bayramlar, özel günler, birlik ve beraberlik açısından hepimiz için büyük önem taşıyor. Bizim kültürümüzü oluşturan değerlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için geçmişten gelen kültürümüz ayakta tutulmalı. İnşallah birlikteliğimiz bu topraklar üzerinde ebediyen devam eder. Gerek içeriden, gerek dışarıdan birlik ve beraberliğimize kastedenler var. Bizim onlara karşı tek yumruk olmamız gerekiyor. Onu sağlayan da bu kültürdür. Orta Asya kültürünü Anadolu'da var olan kültürle harmanlayıp oluşturduğumuz medeniyetin taşları bu değerlerdir.'

Konuşmaların ardından buzağı güzellik yarışmasından dereceye giren buzağıların sahiplerine Vali Şerif Yılmaz tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Şenliğe Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Çevik ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Kaynak: AA