BirGün gazetesi özür diledi

Birgün gazetesi dün gazetenin Pazar ekinde yayınlanan ve gazeteci Mine Kırıkkanat'ın PKK'nın kadınlara bakışını eleştirdiği röportaj için özür diledi.

BirGün gazetesi özür diledi
BirGün gazetesi özür diledi
Maddi darboğaza girdiği için FETÖ medyası tarafından yardım kampanyası başlatılan Birgün gazetesi yine bir skandala imza attı. Öcalan'ın kadınları mal gibi gördüğünü ifade eden Mine Kırıkkanat'ın sözlerini sansürlemeyen editör hakkında işlem başlatıldığı ifade edildi ve PKK’dan özür dilendi.

Mine Kırıkkanat, Birgün gazetesine verdiği röportajda PKK'yı sert bir dille eleştirdi. PKK'da kadınların mal gibi kullanıldığı ifadelerinin ardından gazete PKK seviciler tarafından tepki topladı. Bunun üzerine BirGün web sitesinde röportaja sansür uyguladı ancak basılı gazetede eski hali kaldı.

PKK BASKISINDAN SONRA KOVACAĞIZ AÇIKLAMASI

İnternet sitesinden özür metni yayınlayan gazete, sansürü daha önce uygulayamadığı ve basılı yayında değişiklik yapamadığı için özür diledi ve buna sebep olan editörü kovacağını ifade etti. "Bu editöryal zaaftan dolayı tüm değerli okurlarımızdan özür dileriz. Duruma sebebiyet veren çalışma arkadaşlarımızla ilgili durumu da kurullarımızda değerlendireceğiz."

MİNE KIRIKKANAT'TAN BİRGÜN'E TEPKİ

Birgün'ün özür dilemesine ilk tepki Mine Kırıkkanat'tan geldi. Kırıkkanat 'Özgürlükçü demokrasi derken, baskıya ve korkuya teslim oldu' diyerek gazeteyi eleştirdi.

Öte yandan özür ardından bir açıklama da HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'dan geldi. HDP'li vekil Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Birgün Gazetesinin özür dilemesi ve yanlışının farkına varması önemlidir...' ifadesini kullandı.

BirGün gazetesi özür dilediBirgün gazetesinden terör örgütü eleştirisine sansür