Başkentte Hafta Sonu Denetimleri

Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Altındağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile belediye yetkililerince hafta sonu Çankırı Caddesi'ndeki eğlence mekanlarında denetim yapıldı Denetimlerde 951 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, 23 iş yerine sigortasız personel çalıştırmaktan yaklaşık 189 bin lira idari para cezası kesildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Altındağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile belediye yetkililerince Altındağ bölgesindeki eğlence mekanlarında denetim yapıldı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 6-7 Mayıs tarihlerinde Çankırı Caddesi'ndeki 30 işletme denetime tabi tutuldu. Denetimlerde 951 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, aranan 2 kişi gözaltına alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü ekiplerinin 30 iş yerinde gerçekleştirdiği denetimlerde, 23 iş yeri hakkında sigortasız personel çalıştırmaktan işlem yapıldı, yaklaşık 189 bin lira idari para cezası kesildi.

Öte yandan Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de yer aldığı diğer kurumlar tarafından denetlenen iş yerlerine de toplam 207 bin 863 lira idari para cezası kesildi.
Kaynak: AA