Simav'da '5. Çerkez Şenliği' Yapıldı

Kütahya'nın Simav ilçesinde geleneksel '5. Çerkez Şenliği' düzenlendi.



Kiçir köyündeki şenlik, 'çerkez kahvaltısıyla' başladı.

Kafkas ve yöresel halk oyunları gösterileri yapıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Kiçir köyünün bölgenin en güzel köylerinden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin en kaliteli, birinci sınıf kerestesi buradan elde ediliyor ve bunun dışında gerçekten görmeye layık, gezilmeye değer bir yer. Kafkasya'dan gelen İmam Şamil'in torunları bu kültürü yaşatıyor ve devam ettiriyor. Kiçir gerçekten örnek alınması gereken bir köyümüz. Dün Kafkasya'da Rusların yaptığı katliamdan kaçan Kafkas halkları nasıl Anadolu'ya sığındıysa bugün de savaştan kaçan Ortadoğu halkları Anadolu'ya sığınıyor. Anadolu ana kucağıdır. Başı her sıkışan devlet, buraya gelir. Anadolu insanı, onlara kucak açar, ekmeğini böler ve paylaşır. Bugün de binlerce mülteciye kucak açıyor, bağrımıza basıyoruz, basmaya da devam edeceğiz.'

Kiçir Adige Derneği Başkanı Muhsin Buhan da bu tür etkinliklerle gelenek ve görenekleri yaşatmayı ve sonraki nesillere aktarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Simav Özel İdare Müdürlüğü tarafından yenilenen Kiçir Sosyal Kültür Hizmet Evi'nin açılışı yapıldı.

Şenliğe Simav Kaymakamı Türker Çağatay Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Girgin'in yanı sıra Balıkesir, Bursa, Yalova, İzmit, Çanakkale ve İzmir'den gelen Çerkezler katıldı.

Kaynak: AA