Samut Dede Hıdırellez Festivali Yapıldı

Havza ve Köylerini Sevenler Derneği tarafından 3. Samut Dede Hıdırellez Festivali düzenlendi.

Havza'ya bağlı Şeyhler Mahallesi Samut Dede mevkisindeki festivale Havza ve Kavak ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan programda, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu, yaptığı konuşmada, Samut Dede Hıdırellez Festivali'nin 450 yıllık bir gelenek olduğunu hatırlatarak, 'Bu geleneğin yeniden canlanması için elimizden geleni yapmaktayız. Bu işleri yapmak zordur. Dernek yöneticilerine özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu yıl ülkemizde yaşanan terör olaylarından ötürü kısıtlı bir program düzenlendi. İnşallah önümüzdeki yıl, daha güzel günlerde, daha geniş bir organizasyonla bir araya geliriz.' diye konuştu.

Havza Belediye Başkan Vekili Aktürk de örf, adet ve geleneklere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, 'Festivalimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Köklü bir geçmişi olan festivalimizi en iyi şekilde kutlamak için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz.' dedi.

Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör de bu yıl festivalin eğlence kısmını yaşanan terör olaylarından dolayı iptal ettiklerini kaydetti.

Festival, karakucak güreşleri ve çeşitli yarışmalarla devam etti.

Kaynak: AA