Pekdaş Da Koşamayanlar İçin Koştu

Türkiye ayağı bu yıl İzmir’de gerçekleştirilen, yüz binlerce insanın aynı anda koştuğu Wings for Life World Run’a, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katılarak ter döktü.

Pekdaş Da Koşamayanlar İçin Koştu
Tüm dünyada aynı anda başlayan Wings for Life World Run, Türkiye ayağı bu yıl İzmir’de yapıldı. Gündoğdu Meydanı’nda Türkiye saatiyle 14.00’de start alan koşuya 8 binin üzerinde kayıtlı koşucu katıldı.

Omurilik zedelenmelerinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak üzere Wings For Life Vakfı’nın hayata geçirdiği yarışa bir destek de Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’tan geldi. 30’dan fazla ülkede yüzbinlerce insanın aynı anda koştuğu yarışa katılan Başkan Pekdaş, koşamayanlar için koştu. Binlerce İzmirli gibi Gündoğdu Meydanı’ndaki toplanma alana gelen Pekdaş, koşu öncesi yaptırılan ısınma egzersizlerine katıldı.

Güzel havada gerçekleşen ve renkli anlara sahne olan koşunun startı saat 14.00’de tüm dünyayla aynı anda yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte koşan Pekdaş, tekerlekli sandalye kullanıcılarına da koşu boyunca destek verdi. Koşamayanlar için koşanlar arasında yer alan Başkan Pekdaş, "Bu yarış bir anlamda günlük yaşamımızda normal kabul ettiğimiz koşma eyleminin aslında ne kadar önemli olduğunu bize anlatıyor. Koşamayanlar için koşmak gerçekten çok değerli. Bu güzel organizasyonla aynı zamanda omurilik felci hastaların tedavisi için fonda sağlanmaya çalışılıyor. Bu anlamlı yarışma ile bir nebze de olsa bu çalışmalara kaynak aktarılıyor. Yarışmanın İzmir’de yapılıyor olması da bizler için ayrıca önemli. Yarışın startının ilçemizden, Konakımızdan verilmesi bizim için bir onur. Katılan, yarışan ve destek veren tüm hemşehrilerimizi kutluyor, bu güzel organizasyonu düzenleyenlere ve emeği olanlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA