'Nasuh Mahruki'nin Yeryüzü Güncesi' Fotoğraf Sergisinin Açılışı Yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali’nin ikinci gününde Tekira AVM’de “Nasuh Mahruki’nin Yeryüzü Güncesi” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

'Nasuh Mahruki'nin Yeryüzü Güncesi' Fotoğraf Sergisinin Açılışı Yapıldı
Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Mehmet Çevik ve birçok davetlinin de katıldığı açılış öncesi Nasuh Mahruki “Kendi Everest’inize Tırmanın” adlı kitabını sevenleri için imzaladı. Açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral, “5. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali kapsamında 90 ülke gezerek çektiği en güzel fotoğrafları bizlerle paylaşmak üzere şehrimize gelen Nasuh Mahruki’ye bu güzel eserleri bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederim” dedi.

“BU KARELERİ İZLERKEN O ANIN İÇİNE GİRİN VE ORADA OLMAYI DÜŞLEYİN”

Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral’ın konuşmasının ardından Nasuh Mahruki de Süleymanpaşa’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Bugün burada aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum. 20 yaşımdan bu yana dağlara, uzak coğrafyalara, farklı kültürlere sayısız yolculuk yaptım. Yaptığım bu çalışma ile de o yolculukları sizlerle paylaşmak istedim. Bu kareleri izlerken o anın içine girin ve orada olmayı düşleyin. Benim hem kendim hem sizler için bütün çabam yaşama fırsatı bulduğum güzellikleri ve deneyimleri sizlerle paylaşarak yaşamı güzelleştirmek için” diye konuştu.

TÜM FOTOĞRAFLARIN HİKAYELERİNİ TEK TEK KATILIMCILARLA PAYLAŞTI

Konuşmaların ardından hep birlikte, “Nasuh Mahruki’nin Yeryüzü Güncesi” sergisi gezilirken Mahruki her fotoğrafı çekerken ne hissettiğini, fotoğrafın ne anlattığını, fotoğraf içindeki anın önemini ve fotoğrafını çektiği coğrafyanın özelliklerini tek tek katılımcılarla paylaştı.

5. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali kapsamında açılan “Nasuh Mahruki’nin Yeryüzü Güncesi” fotoğraf sergisi 13 Mayıs tarihine kadar Tekira AVM 3. katında ziyarete açık kalacak.
Kaynak: İHA