İlk Avcılık Sertifikası İçin 48 Kursiyer Sınava Girdi

Kayseri’de ilk avcılık sertifİkası için 8 gün 32 saat çeşitli konularda ders alan 48 kursiyer sınava girdi.

İlk Avcılık Sertifikası İçin 48 Kursiyer Sınava Girdi
Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü, Melikgazi Halk Eğitim Merkezi ve Kocasinan Argıncık Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Avcılık sertifika programı yapılan sınav ile son buldu. Kursta Kayseri Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri Bekir Yandım ve Yalçın Durmuş tarafından sürdürülebilir avcılık, yaban hayatı, eko denge, ekoloji, bilinçli avcılık, av dönemleri, avcılıkta güvenlik gibi derslerin yanısıra Avukat Gökmen Döner tarafından avcının yasal hakları ile Fatih Mehmet Coşkunçay tarafından ilkyardım dersleri verildi.

8 Gün 32 saat süren kurs sonunda katılımcı 48 kişi Kocasinan Argıncık Avcılık ve Atıcılık Derneği lokalinde sınava girdi. Sınava giren kursiyerlere 12 üniteden 50 soru soruldu. Sınavda 65 puan ve üzerinde puan alan kursiyerler ilk avcılık sertifikasını almaya hak kazanacak. Sınav sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Kocasinan Argıncık Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Kemal Çelik, derneklerinin kurulmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bu konuda ikinci kurslarını düzenlediklerini söyledi.

Çelik, ’’Dernek olarak amacımız bilinçli ve doğayı koruyan avcılar yetiştirmek. Bunun içinde eğitim çalışmaları yapıyoruz. Düzenlediğimiz kursa katılım yüksek oldu. Yararlı bir eğitim programı yapıldı. Şimdi yapılan sınav ile hak edenler bu sertifakayı alacak. İyi avcı , kendini, doğayı, teçhizatını iyi tanıyan insandır. Doğaya saygılı, doğayı koruyan, yasaları bilen ve yasalara yardımcı insanlardır’’ dedi.

Kanunen belirlenen avlaklara çıkarak belirlenen mevsimlerde av yapabilmeleri için avcıların ikinci bir sertifika daha almaları gerekiyor.
Kaynak: İHA