Eski MHP Milletvekili Oğan, Hatay'da

Oğan: 'Bu ülkenin bayrağıyla derdi olmayan, 'bu ülkenin bayrağı benim de değerimdir' diyen, 'ben de bu ülkenin vatanperver bir evladıyım' diyen herkesin MHP çatısı altında kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye inşa etmek için yola çıktık'.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Sinan Oğan, 'MHP bugün Balgatın dört duvarı arasına sıkışıp kalmıştır. Türk milliyetçileri diyor ki biz 540 imza topladık. Gelin kurultayımızı yapalım. İmza verenler veya vermeyenler bu davanın birbirinde şerefli mensuplarıdır. ' dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir salonda partililerle bir araya gelen Oğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kilis'in hayalet şehre döndüğünü belirten Oğan, Kilis'in artık Kilis olmadığını, Filistin'e atıfla 'Kilistin' denilmesi gerektiğini savundu.

Atılan roketler nedeniyle Kilis'te esnafın kepenk kapattığını, vatandaşların ise kendi şehirlerinde göçmen mülteci durumuna düştüğünü öne süren Oğan, 'Hatay'da bundan payını alıyor. Yanı başımızdaki savaş bizi maalesef sıkıntılı günlere getiriyor. Yanı başımızdaki savaşın faturasını 81 vilayet ama en çokta sınır vilayetlerimiz ve bunlarında en başında Hatay'ımız ödüyor. Türk halkını, bugün büyük bir fatura ödemeye mecbur bıraktılar. Bunun hesabını sorması gereken muhalefet ise maalesef ki ortada yok. Balgat'ın dört duvarı arasında oturup Hatay'daki kardeşimizin derdini bilemezsiniz. Kilis'te hangi dramın yaşandığını göremezsiniz.' diye konuştu.

'Bu ülkenin bayrağıyla derdi olmayan, 'bu ülkenin bayrağı benim de değerimdir' diyen, 'ben de bu ülkenin vatanperver bir evladıyım' diyen herkesin MHP çatısı altında kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye inşa etmek için yola çıktık.' diyen Oğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bunun için MHP'nin derlenmesi, toparlanması lazım. Bunu nasıl yapacağız? Bunu MHP'nin önce parti üst düzeyini reforme etmekle yapacağız. Ardından teşkilatlarımıza yeniden dinamizm kazandıracağız. Bunu da Türkiye'nin neresinde ülküdaşımız, memleketin evladı varsa onun yanında olarak yapacağız. MHP bugün Balgatın dört duvarı arasına sıkışıp kalmıştır.'

Oğan, 'Türk milliyetçileri diyor ki 'biz 540 imza topladık'. Gelin kurultayımızı yapalım. İmza verenler veya vermeyenler bu davanın birbirinde şerefli mensuplarıdır. 548 yeterli bir imza mıdır? Evet. Bizim tüzüğümüze göre 5'te bir delege yani yaklaşık 240 delege imza verse hukuk anayasa, siyasi partiler kanunu, tüzük der ki, derhal kongreyi toplamalısın. Peki bizim genel merkezimiz ne diyor? 'Asla olmaz' diyor. 'Birileri partiyi ele geçirmeye çalışıyor.' diyor. Ülkücüler partiyi ele geçiriyor ise 548 imza, ülkücü değil mi? İmza vermeyenler ülkücü değil mi?' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA