Buluşlar Sergisi Büyük İlgi Gördü

İzmit Belediyesi ile Buluş ve Modeller Derneği tarafından düzenlenen Buluşlar Modeller sergisi büyük ilgi gördü.

Buluşlar Sergisi Büyük İlgi Gördü
Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte 22 ortaokul ve lisenin yanı sıra üniversite den 212 öğrenci 250 projesiyle dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştılar. Büyük ilgi gören serginin açılışına İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, TUBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bekir Yümnü, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Buluşlar ve Modeller Derneği Başkanı Ertuğrul Kemaloğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte minik mucitlerin buluşları büyük ilgi gördü. Birbirinden ilginç buluşların sergilendiği etkinlikte konuşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, “İzmit Belediyesi olarak gençlere büyük önem veriyor ve onlara çok güveniyoruz. Belediye Başkanımız gençlerimiz için sayısız projeyi hayata geçirdi. 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi bütün gençlerimizin hizmetindedir. Bu merkez sayesinde ülkemiz ve insanlık yararına yeni birçok ürünler ortaya çıkacaktır” dedi.

Kaymakam Emiroğlu da gençlerin, ilimle, bilimle, kültür ve sanatla uğraşmaları gerektiğini ifade etti.

Buluşlar ve Modeller etkinliğinde Kocaeli Üniversitesinden Ezgi Biçer, otomativ sektörüne uygun “biyobozulur polimerik malzeme” buluşuyla ödüle layık görülürdü. Etkinlikte dereceye girenlere öğrencilere para, bisiklet ve tablet gibi ödüller verildi.

Kaynak: İHA