Bebekler 11 Dilden Ninnilerle Uyudu

"2. Uluslararası Ninni Festivali"nde 11 Balkan ülkesinden sanatçılar, Anneler Günü’nde aynı ezgilere sahip farklı sözlerdeki ninnileri seslendirdi. Merhum sanatçı Kayahan Açar’ın eşi sanatçı İpek Açar’ın da sahnede çocuklarla ninni söylediği programda, beşiklerindeki bebekler okunan ninnilerle uyudu.

Bebekler 11 Dilden Ninnilerle Uyudu
Geçtiğimiz yıl dünyanın ilk ninni festivalini düzenleyen Esenler Belediyesi, Anneler Günü’nde bu yıl da Uluslararası Ninni Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdi. "Bana Bir Ninni Söyle Anne" sloganıyla 8-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılış programı renkli görüntülere sahne oldu. "2. Uluslararası Ninni Festivali"nin açılış programına AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programın sunuculuğunu ekranların sevilen yüzlerinden Melike Öcalan yaptı. Öcalan, Ninni Festivali sunmanın kendisi için çok özel bir yeri olduğunu söyledi ve Esenler Belediyesi’ne dünyada bir ilki gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Program, meydanı dolduran çocukların sahneye çıkarak annelerinin Anneler Günü’nü kutlamasıyla başladı.

Programda ilk konuşmayı yapan KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, "Ninniyi babalardan değil annelerimizden dinleriz. Aklımıza ninni deyince anneler gelecektir. Bu açıdan Anneler Günü’nde Ninni Festivali düzenlenmesi çok önemli, Esenler Belediyesi’ni kutluyorum" diye konuştu.

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ninni Festivali’nin önemine dikkat çekerek, "Annelerimiz artık çocuklarına ninnileri telefonlarından dinletiyorlar. Hiçbir şey annenin nefesinden çıkan ninninin duygu bütünleşmesini sağlayamaz. İstedik ki Esenler’de ve ülkemizdeki annelerimize bu farkındalığı oluşturarak ninni kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatalım" dedi.

Dünyadaki annelerin ve çocukların gözyaşlarının dinmesini dilediğini söyleyen Göksu, "Dünyadaki tüm çocuklar bomba sesleriyle değil de ninnilerle uyusun" temennisinde bulundu.

Meydanı dolduran annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Kültürümüzün bir parçası olan bu ninniler birliğimize, bütünlüğümüze ve kardeşliğimize hatta dünya barışına vesile olur inşallah" dedi.

Programda söz alan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam da, "Ninni; gözden göze, bedenden bedene, gönülden gönüle bir iletişimdir. Yavrularımıza okuduğumuz ninnilerin içinde sevgi, saygı, kardeşlik olsun" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Konuşmalardan sonra Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinde yer alan ninni sahneleri de sinevizyon gösteriminde vatandaşlara aktarıldı. Protokol konuşmalarının ardından sıra geldi ninnilere. Programda ilk olarak merhum sanatçı Kayahan Açar’ın eşi sanatçı İpek Açar, Kayahan’ın yazdığı "Annesi Onu Çok Severmiş" ve "E Bebeğim" ninnilerini okudu. Sevilen sanatçıya sahnede çocuklar da eşlik etti. İpek Açar, Kayahan’ın "Gönül Sayfam" ve "Mor Menekşe" şarkılarını da Esenlerliler için seslendirdi.

Programda 11 Balkan ülkesinden sanatçılar sahneye çıkarak kendi dillerinde ninniler söylediler. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Yunanistan’dan gelen sanatçılar aynı ezgilere sahip farklı sözlerdeki ninnileri seslendirdiler. Anneleri tarafından beşiklerinde sallanan bebekler de, farklı dillerden ninnilerle uykuya daldılar. Öte yandan okunan ninnilerin ardından Bulgar sanatçının söylediği "Bahçelerde Börülce" türküsü ile hem konuk sanatçılar hem de meydanı dolduran Esenlerliler halay çektiler.

Programın sonunda Perşembe gününden beri kendilerine dağıtılan kuponlarda isimleri yazılı Esenlerliler için bir kura çekimi gerçekleşti. Kuradan adı çıkan 32 kişi sürpriz hediyelerin sahibi oldu. Programda, doğum yapmasına 2 gün kalan bir anne adayına da bebek odası takımı hediye edildi. Programın ardından Balkan sanatçılar annelere çiçek dağıttı.

13 gün sürecek festival kapsamında anne, baba, dede ve nineleri çocuklara ninniler okuyup masallar anlatacak. Bilgi ve ninni yarışmalarıyla renklenecek festivalde kukla örme yarışması da düzenlenecek. 21 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek kapanış programında kazananlara bebek odası takımı ve sürpriz hediyeler verilecek.
Kaynak: İHA