Annelerin Objektifinden Çocukları

Anneler Günü dolayısıyla Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesince düzenlenen sergide, aldıkları eğitimin ardından çocuklarını fotoğraflayan 13 kadının çalışmasına yer verildi.

Eskişehir merkez Odunpazarı Belediyesince Anneler Günü dolayısıyla açılan sergide, çocuklarını fotoğraflayan 13 kadının çalışması yer aldı.

Odunpazarı'nda bir salonda açılan 'Annelerinin Gözünden Çocukları' başlıklı sergide, Emek Mahallesi'nden 13 ev kadınının çektiği fotoğraflardan seçilen 53 esere yer verildi.

Açılışa katılan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile diğer davetliler, annelerin Odunpazarı Belediyesi Başkan Danışmanı İrfan Ongar'ın verdiği eğitimin ardından çektiği fotoğrafları inceledi.

Ongar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annelerin çocuklarına olan sevgisini vurgulamak amacıyla bu sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Eser sahibi annelere birer sertifika verdiklerini belirten Ongar, şöyle konuştu:

'13 ev hanımı kardeşimle uzun süre fotoğrafçılık üzerine çalıştık. Eğitimler verdim. Ortaya çıkan eserler gerçekten muazzam. Öncelikle kendilerine olan güvenleri yerine geldi. Artık bir fotoğrafa farklı bakıyorlar. Eleştiriyorlar, 'olmamış' diyebiliyorlar. Onlar yaptıkları bu 53 eserle hayata bir renk kattıklarının farkında. Anneler Günü'nde çocuklarından bir çiçek bekleyen anneler olmaktansa, anne olarak çocuklarına olan sevgiyi ispat etmek için fotoğraf sanatçılığı yapan 'Emek Kadınları', tüm kadınlara örnek oldu. Bu kadınlar, her şeyden öte evlatlarına bir hatıra bıraktı. O çocukların, arkadaşlarının arasında, 'Benim annem fotoğraf sanatçısı oldu' demesi ne kadar güzel bir duygu. Artık hayata estetik bakan, yaratıcı düşünen ve korkmayan bu bayan kardeşlerimize kendi adıma teşekkür ediyorum.'
Kaynak: AA