Akşener; '15 Mayıs'ta O Kongre Salonun Önünde Olacağım'

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, “Atsalar da, ihraç etseler de, kapıları da kilitleseler; ne yaparsanız yapın, gitmiyorum kardeş. Ne yaparsanız yapın 15 Mayıs’ta o kongre salonun önünde olacağım” dedi.

Akşener; '15 Mayıs'ta O Kongre Salonun Önünde Olacağım'
MHP genel başkan adaylarından eski milletvekili Meral Akşener, İzmir’de gerçekleştirdiği açık hava toplantısının ardından Aydın’da kendisine destek veren Aydın ve Muğla delegeleriyle bir araya geldi. Toplantıya MHP Aydın eski milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Recep Taner, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, MHP’li bazı ilçe başkanlarıyla eski il ve ilçe başkanları ile delegeler katıldı.

MHP’nin 1 Kasım seçim sonuçlarını hak etmediğini ve potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu belirten Meral Akşener, “7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar 40 vekil kaybedildi. MHP’nin potansiyelli çok yüksek olduğu için ‘Gelin meşveret yapalım’ dedik. Meşveret sünnettir. Biz üç arkadaş delegelerle bir araya eldik. Bu arkadaşlarımız eksik yönleri ve hayallerindeki MHP ve Türkiye’yi anlatılar. En derin eksiklerimizden birisi kadın delege sayımız. Üst kurul delegelerimizin sadece yüzde 1’i kadın. MHP’de 854 delege kongrenin toplanmasını istiyor. 548 imzayı topladık. 548 imzayı yok farz ettiler. Tüm çabalarımıza rağmen sonuç alamayınca mahkemeye gittik. Sanki biz devrim yaptık. Bize, aday arkadaşlarımıza ve 548 delegeye iftiralar atıldı. Bize paralel dediler. Ben ve arkadaşlarım paralel değiliz ama siz yamuksunuz”

“BENİ SEÇERSENİZ SEVİNİRİM”

Kongre ve yasal sürece değinen Akşener, “Genel merkez tedbir kararı aldırdı. Bu tedbir kararının yok hükmünde olduğunu hukukçular dahil herkes biliyor. İlçelerde aleyhte karar alan hakimleri HSYK’ya şikayet ettim. Ertesi gün ‘Nasıl bir ülkücüyü şikayet eder’ dediler. Siz bana ve aileme her türlü hakareti ettiniz. Bunları yaparken haksızlık yok, ben var olan hakkı isteyince haksızlık oluyor; yok öyle yağma. İvedilik dilekçesi verildi.

Yargıtay’da bu hafta bu görüşmenin yapılmasını bekliyoruz. Her türlü baskıya rağmen hakkaniyetli bir karar çıkacağını düşünüyoruz. Nasıl bir karar çıkarsa çıksın hepimiz uyacağız ancak bugün itibariyle 15 Mayıs’ta bu kongrenin yapılacağını düşünüyorum. Büyük kongre delegelerimizin büyük çoğunluğunun o gün orada olacağını düşünüyorum. İlk önce tüzükteki o hukuksuz madde değişecek ve ardından genel başkan adaylarının yarışacağı bir ortam oluşacak. Şuan için 5 aday olarak görünüyoruz ancak yarın başka adaylar haklı olarak çıkabilir. Ben kendi adıma buradan taahhüt ediyorum. Ülkücü arkadaşlarımız kimi seçerse onun yanında ve destekçisi olacağım. Bu kadar mücadeleden sonra ülkücü hareketin doğru bir tercih yapacağına inanıyorum. Bu bir yarış. Arkadaşlarımı destekliyorum ama beni seçerseniz çok sevinirim”

“BAŞBAKANLIĞI MHP’YE BİRLİKTE GETİRECEĞİZ”

Seçim vaatlerinde de değinen Akşener, sözlerini şöyle tamamladı: “Han ve kamil demokrasiyi MHP’de egemen kılacağım. Size güveneceğim ve sizin bana güvenmenizi sağlayacağım. Milletvekili adaylarını ön seçimle siz belirleyeceksiniz. Siz seçeceksiniz ki daha sonra çok çalışasanız. Ama yüzde 5 kadın aday kotası uygulayacağım, haberiniz olsun. Bazıları ‘3 dönem diyor’ ama ben 2 dönem olmasını uygun buluyorum. Yoksa hiç kimse koltuktan kalmıyor. Bakın bugün beni eleştirenlerin koltuklarından kalkmak istemediğini görüyorsunuz. Partimizdeki genç ve yaşlıların harmanlanması için tüzük değişikliği yapağız. MHP’de aşağıdan yukarı değerlendirme ve bilgilendirmenin yapılabilmesi için teşkilatlarımıza özgüven kazandıracağız. MHP iktidar olacak. Biz başbakanlığı MHP’ye birlikte getireceğiz. Atsalar da, ihraç etseler de, kapıları da kilitleseler; ne yaparsanız yapın, gitmiyorum kardeş. Ne yaparsanız yapın 15 Mayıs’ta o kongre salonun önünde olacağım”

Konuşmasının ardından “Başbakan Meral” sloganıyla alkışlanan Akşener’e üzerinde “Meral Akşener 0002” yazılı kırmızı Başbakanlık plakası hediye edildi. Akşener, plakaları çevresindekilere uzatarak “Bunları Başbakan olunca kullanırız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA