Ünlü Yazar'a Yılın Annesi Ödülü

Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın ‘Anneler Günü’ münasebetiyle düzenlediği programda Huzur Sokağı romanı ile ünlenen gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler ‘Yılın Annesi’ ödülüne layık görüldü. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen programda ünlü gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler’e ‘Yılın Annesi Ödülü’ verildi.

Programa Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve ünlü gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler katıldı.

“BİZİM HAREKETİMİZ HZ. HATİCE HAREKETİDİR”

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Cumhuriyetin ilk yıllarında kadınlarımıza dayatılan kıyafet tek tipleştirilmesinin karşısında dimdik duran, inandığını korkusuzca savunan ve bu uğurda ceza evinde yatan ama yine vazgeçmeyip; kitlelere öncülük edip rahat hayatı elinin tersiyle iten yurdun her köşesinde konferanslar veren Şule Yüksel Ablamız büyük bir kadındır. İşte bizim hareketimiz Şule Yüksel hareketidir. İşte bizim hareketimiz Hz. Hatice, Hayme Ana hareketidir. Biz bu davayı bugün olduğu gibi yarınlara da taşıyan çocuklarımızla taşıyacak olan gelecek hareketiyiz. Bu şuuru kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kimsenin de fitne ve fesatına izin vermeyeceğiz. Türk siyasi tarihinde örnekler oluşturarak gidiyoruz. Geçtiğimiz hafta Ak Parti MKYK Toplantısı’nda alınan kongre kararımız açıklandı. Hayırlı olsun diyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu hocamız yine büyük bir ders vererek genel başkanlık ve Başbakanlık görevini devredeceğini arz etti” şeklinde konuştu.

“ŞUURLU GENÇLİK HER NOKTADA AK PARTİNİN GELECEĞİ VE BEKLENTİSİDİR”

Şuurlu gençlerin Ak Partinin geleceği olduğunu söyleyen Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Onun gençliğin ızdırabı diye yazmış olduğu o kitap halen evimde saklıdır. O gençliğin ızbırabı bitmedi Şule anne hala devam ediyor. O sizin altını çok net çizdiğiniz şuurlu gençlik her noktada Ak Partinin geleceği ve beklentisidir. Annelerimizin değeri çok önemli, burada çok duygusal bir hava oluştu onun için biraz farklı şeyler söylemek gerekir. Ama şunu söyleyelim. Zaman zaman kendi içimizde parti olarak anneler günü, babalar günü gibi bazı günlerin acaba gerekli mi olduğunu tartışırız. Ama bugün burada gördüm ki bunda da bir rahmet varmış. Bazen bu günlerde anneyi hatırlamak medeniyetimizin anneye ve ona vermiş olduğu değeri hatırlamak adına bile yapılan bu organizasyon çok önemli” ifadelerini kullandı.

ŞULE YÜKSEL ŞENLER KONUŞURKEN DUYGULANDI

Konuşmasını yaparken zaman zaman duygulanan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, “sizleri tanıdığım için elhamdülillah. Yalnız Türkiye’de değil, öyle bir çığır açıldı ki durdurmak mümkün değil. Rabbim hepinizden razı olsun. Şu anda inanın konuşacak durumda değilim. Hasta yatağımdan kalktım geldim. Sizleri çok seviyorum. Hepinizi teker teker kucaklıyorum. Alınlarınızdan öpüyorum sevgili kızlarım” dedi.

Şule Yüksel Şenler’e konuşmasının ardından ‘Yılın Annesi Ödülü’ plaketi ve namaz örtüsü takdim edildi.
Kaynak: İHA