Şeyh Şaban-I Veli Taşköprü'de Anıldı

Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası kapsamında Şeyh Şaban-ı Veli, Taşköprü ilçesinde anıldı.

Tekke Türbesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, herkesin birleşmesi gereken bir günde ayrılık türküleri çalanların kendilerinden olmadığını söyledi.

Şeyh Şaban-ı Veli'nin iyi anlaşılması ve okunması gerektiğin anlatan Metiner, şöyle konuştu:

'Yüreği olmayanın bedeni çürür. Kalbi olmayanın aklına şaşılır. Şimdi kalplerimizle, yüreklerimizle, bedenlerimizi bir araya getiriyoruz. Aklımızla kalbimizi birleştiriyoruz. Onun için artık bu topraklarda yeni Hz. Pir'lerin yetişmesi gerekiyor. Fetret dönemi sona ermiştir. Bu Pir'lerin, Şeyh Edebali'lerin Şeyh Şaban-ı Veli'lerin gösterdiği istikamette yeniden büyük bir Türkiye inşa etmek durumundayız. Allah yar ve yardımcımızdır. Korkuya gerek yok. Fitnelerin bizi bölüp parçalamasına izin vermeyeceğiz. Türkiye yeniden güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkıyor. Güçlü Türkiye’nin tarihi adımları karşısında korkuya kapılanlar içimize fitne tohumları ekmeye çalışıyorlar. Türk’ü Kürt’ten ayırmaya çalışıyorlar. Alevi’yi Sünni’den koparmaya çalışıyorlar. Ama asla başaramayacaklardır. Hacı Bektaş da, Alevi de ,Şeyh Edebali de, Osman Gazi de, Selçuklu da biziz. Biz birlikte Türkiye'yiz.'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise ülkenin birlik ve dirliğini bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek 'Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadrolarıyla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Halkımız destek olmasaydı biz bu hizmetleri gerçekleştiremezdik. Bundan sonra da hizmetlerimiz aksamadan devam edecektir.' dedi.

Etkinlik dua edilmesiyle sona erdi.

Programa Vali Şehmus Günaydın, Kaymakam Zafer Coşkun, İlçe Garnizon Komutanı İbrahim Coşkun, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA