Midyat'ta 83 Bekçi Kadrosu İçin Bin 162 Kişi Başvurdu

İçişleri Bakanlığının mahallelere bekçi alımına ilişkinin duyurusunun ardından Mardin'in Midyat ilçesinde 83 bekçi kadrosu için bin 162 kişi başvuru yaptı.

İçişleri Bakanlığının mahallelere bekçi alımına ilişkinin duyurusunun ardından Mardin'in Midyat ilçesinde 83 bekçi kadrosu için bin 162 kişi başvuruda bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çarşı ve mahallelerde görevlendirilmek üzere alınacak 83 bekçi için başvuran bin 162 kişi Aziz Önen Anadolu Lisesi'nde mülakata alındı. Başvuru yapanların mülakatını Kaymakam Oğuzhan Bingöl başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salamaz, ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Ölmez, Midyat Polis Merkezi Amiri Habib Ekrem Atasever, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sertaç Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve Midyat Devlet Hastanesi Psikoloğu Osman Ataç gerçekleştirdi.

Polis tarafından yapılan üst aramasından sonra içeri alınan adaylara genel kültür ağırlıklı soruların sorulduğu öğrenildi.

Bekçi adaylarından Bayram Tunç, bu işe layık olan, memleketin faydasına çalışacak kişilerin mülakatı kazanmasını istedi.

Metin Türkcan ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, 'Allah izin verir de bekçi olabilirsek Midyat'ın güvenliğini sağlamak adına elimizden geleni yapmaya hazırım' dedi.

Mülakatın ardından başarılı olan mahalle bekçileri, 11 Mayıs'ta Midyat Aziz Önen ve Anadolu Lisesi'nde yapılacak yazılı sınava girecek.
Kaynak: AA