Hz. Ömer'in Hayatı, Başkent Tiyatrolarında

ANKARA – Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Tiyatroları’nda adaletin ve bilginin simgesi olan Hz. Ömer’in hayatının anlatıldığı "Omar Bin Hattab" adlı oyuna ev sahipliği yaptı.

Hz. Ömer'in Hayatı, Başkent Tiyatrolarında
Başkent Tiyatroları Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun galasına, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Büşra Aldoğan, Büyükşehir bürokratları ile yüzlerce Başkentli tiyatrosever katıldı.

Hz. Ömer’in halifelik dönemi boyunca adaletten ödün vermemesinin vurgulandığı iki perdeden oluşan oyunda, Hz. Muhammed’in vefatından sonra gelişen olaylar anlatılıyor. Hz. Ömer’in, kendisinin halife olması teklifi edilmesine rağmen, Hz. Ebubekir’in halife olmasını istemesiyle başlayan oyunda, Hz. Muhammed’in ölümünden sonra ortaya çıkan yalancı peygamberlerle verilen mücadeleler ve birçok olaya da yer veriliyor. Oyunda, Hz Ömer’in sert mizacı da anlatılıyor.

Oyunun yapımcılığını Osman Genç, yönetmenliğini de Fevzi Erden yapıyor. Oyun, bugün saat 15.00 ve 17.00’da, yarın da (8 Mayıs Pazar) saat 15.00’da Başkent Tiyatrolarında tekrar sahnelenecek.
Kaynak: İHA