Eski Belediye Başkanı Organik Reçel Üretimine Başladı

Kütahya'da, iki dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa İça, organik reçel ve marmelat üretimi için tesis kurdu Tesisin sahibi İça: 'Mürdüm eriği, vişne, ayva, çilek, portakal, kiraz, bal kabağı ve kızılcık meyvelerinin hem reçelini hem de marmelatını üretiyoruz. Ürünlerimizde kesinlikle kimyasal madde kullanmıyoruz. Sadece meyve ve pancar şekeri kullanıyoruz' 'Kavanozları süsleyerek, isteğe göre üzerine gelin damat figürü, bebek çocuk figürü, sünnet çocuğu gibi figürler yaptık. Alışılmışın dışında yapılan bu uygulama büyük beğeni kazandı. Türkiye'nin birçok kentinden siparişler gelmeye başladı'

Kütahya'da, iki dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa İça, kurduğu tesiste organik reçel ve marmelat üretimine başladı.

Bölcek Mahallesi yakınlarındaki tesiste, mürdüm eriği, vişne, ayva, çilek, portakal, kiraz, bal kabağı ve kızılcıktan 14 çeşit organik reçel ve marmelat ile 16 farklı bitki çayı üretiliyor.

Tesisin sahibi İça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların geleneksel lezzetlere hasret kaldığını, bu nedenle organik reçel ve marmelat imalatı üzerine yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi.

İça, tesiste yaklaşık 14 çeşit reçel ve marmelat ile 16 çeşit bitki çayı ürettiğini belirterek, 'Mürdüm eriği, vişne, ayva, çilek, portakal, kiraz, bal kabağı ve kızılcık meyvelerinin hem reçelini hem de marmelatını üretiyoruz. Ürünlerimizde kesinlikle kimyasal madde kullanmıyoruz. Sadece meyve ve pancar şekeri kullanıyoruz. Koruyucu madde olarak da sadece doğal limon suyu kullanıyoruz.' diye konuştu.

Bu ürünlerin yanı sıra papatya, kekik, lavanta, mentollü nane, civan perçemi, mürver çiçeği, at kuyruğu, sarı kantaron, kiraz sapı, ıhlamur, ekinezya, ada çayı, bilyalı kekik ve dağ kekiğinden oluşan 16 çeşit bitkisel çay ve baharat imalatı da yaptıklarını anlatan İça, son olarak ısırgan otu çayını da ürün çeşitlerinin arasına girdiğini belirtti.

- Gelin-damat ve bebek figürlü reçeller

İça, reçel ve marmelatın farklı alanlarda kullanılmasına yönelik farklı araştırmalar yaptıklarına da değinerek, şöyle devam etti:

'Reçel ve marmelatlar büyük kavanozlar içerisinde satılan ürünlerdir. Biz bu konunun üzerinde çalışarak hiçbir kimyasal ürün kullanmadan ürettiğimiz reçeli küçük kavanozlara doldurduk. Bu kavanozları süsleyerek, isteğe göre üzerine gelin damat figürü, bebek çocuk figürü, sünnet çocuğu gibi figürler yaptık. Daha sonra bu ürünlerimiz düğünlerde davetlilere hediye edilmeye başlandı. Alışılmışın dışında yapılan bu uygulama büyük beğeni kazandı. Türkiye'nin birçok kentinden siparişler gelmeye başladı. İstanbul ve Antalya başta olmak üzere birçok kente ürünlerimizi gönderiyoruz.'

Kız istemelerde hediye edilmek üzere süslü doğal ürün sepetleri de hazırladıklarını belirten İça, sepette 8 çeşit reçel ve bitki çayları bulunduğunu kaydetti.

İça, Kütahya'nın meyve çeşitleri yönünden zengin bir kent olduğuna vurgulayarak, üretime buradaki meyve çeşitlerinden başladıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA