Ermenek'in Gözü Yaşlı Anneleri (2)

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında eşini kaybettiği gün oğlu 'Hüseyin Arda'yı' dünyaya getiren Ayşe Gültekin ile olaydan bir süre sonra kızı 'Sare'yi kucağına alan Fadime Haznedar'ın en değerli Anneler Günü hediyesi, babasız büyüttükleri evlatlarının 'anne' demesi oldu Gültekin: 'Hüseyin Arda ile acımı dindiriyorum. Annelik bambaşka bir duygu. Hüzünlü olsam da oğlumu görmek sevindiriyor' Haznedar: 'Allah'ın bir lütfu olarak gördüğümüz Sare'ye tutunarak ayakta kalıyorum. Gülerse gülüyor, ağlarsa ağlıyoruz. Hayatımızın neşe kaynağı'

METİN BOLAT - Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında eşini kaybettiği gün oğlu 'Hüseyin Arda'yı' dünyaya getiren Ayşe Gültekin ile olaydan bir süre sonra kızı 'Sare'yi kucağına alan Fadime Haznedar için en değerli Anneler Günü hediyesi, evlatlarının 'anne' demesi oldu.

Hüseyin Gültekin, 28 Ekim 2014'teki maden kazasında ocakta mahsur kaldıktan saatler sonra eşi Ayşe Gültekin, Ermenek Devlet Hastanesinde 'Hüseyin Arda' ismini verdiği oğullarını dünyaya getirdi.

Kocasını ilk evlilik yıl dönümlerinde defnetmenin de acısıyla yaşayan Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendikten sonra ilklerin hep kendisi için zor geçtiğini söyledi.

Eşinin acısını evladıyla bastırmaya çalıştığını ifade eden Gültekin, 'Hüseyin Arda ile acımı dindiriyorum. Annelik bambaşka bir duygu. Hüzünlü olsam da oğlumu görmek sevindiriyor. Oğlumun 'anne' demesi benim için en büyük Anneler Günü hediyesi oldu. Her ağladığında eşim de üzülür diye Hüseyin Arda'yı ağlatmamaya çalışıyorum.' diye konuştu.

Oğluyla her gününün Anneler Günü gibi geçtiğini anlatan Gültekin, evladını babasına yakışır biri olarak yetiştirmek için çaba göstereceğini dile getirdi.

- 'Anne dediğinde dünyalar bizim oldu'

Olaydan 4 ay sonra kızı 'Sare'yi dünyaya getiren Fadime Haznedar (33) ise kazada eşi Ali'yi kaybettikten sonra hayatlarının altüst olduğunu belirtti.

Zor bir dönemde dünyaya geldiğine sevindiği kızı Sare'nin 3 aylıkken idrar yollarındaki kanamasının durdurulamaması üzerine sol böbreğinin alındığını söyleyen Haznedar, şunları kaydetti:

'Dört kızım var. Dünyanın en büyük servetine sahibim. Allah acılarını göstermesin. Allah'ın bir lütfu olarak gördüğümüz Sare'ye tutunarak ayakta kalıyorum. Gülerse gülüyor, ağlarsa ağlıyoruz. Hayatımızın neşe kaynağı. 'Anne' dediğinde dünyalar bizim oldu. Acılarımın tatlı anı. Kızım, eşimin son hediyesi. 'Anne' deyince mutlu etti ama 'baba' diye sorduğunda ne yapacağım bilemiyorum.'
Kaynak: AA