'Dertleri Koltuk Olanlar Bu Durumu Anlayamaz'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koltuğunu devretme kararıyla ilgili, “Ama tüm dertleri koltuk olanların da bunu anlaması mümkün değildir. AK Parti’de son günlerde meydana gelen gelişmeleri okuyamayanların en temel sorunu budur” dedi.

'Dertleri Koltuk Olanlar Bu Durumu Anlayamaz'
AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Teşkilat Akademi Programı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Derbent’te bir otelde gerçekleştirildi.

Programa Bakan Işık’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, AK Parti Kocaeli yöneticileri ve üyeleri katıldı.

AK Parti içerisinde yaşananların ‘darbe’ olarak nitelendirmesini değerlendiren Bakan Işık, “Vesayet odakların yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi, son dönemde partimizde meydana gelen gelişmeleri bir darbe diye nitelendirdi. Asıl darbe 367 saçmalığına destek vermektir, asıl darbe milletin referandumda kendi Cumhurbaşkanı’nı seçmesi iradesine saygı duymamaktır. Asıl darbe Gezi olaylarıdır ve asıl darbe paralelin yapmaya çalıştığı ihanettir. Bunların tamamına alkış tutanlar son dönemde, bu sistem krizi olarak nitelendirdiğimiz, Cumhurbaşkanı’nın halkın tarafından seçilmesi sonrasında oluşan yeni durumu anlamayanların ortaya koyduğu tavır. Buna ‘Darbe’ diyorlar. Hayır, bu darbe değil, gerçekten çok zarif, nezaketli bir geçiştir. Sayın Başbakanımız, gerçekten çok nezaketlice ve görevini devredeceğini açıklamıştır. Bırakın Başbakanlık koltuğunu, bırakınız diğer koltukları, kendi partileri içerisinde gurup başkanvekilliği koltuğu için birbirlerine savaş açanların anlayabileceği bir şey değildir” dedi.



“KOLTUK SEVDALILARI BU DURMU ANLAYAMAZ”

Dava şuuruna sahip olmayanların AK Parti içerisinde yaşananları anlayamayacağını söyleyen Bakan Işık, “Bu bir dava hareketidir. Bu harekette insanlar fani, ülke kalıcıdır, davamız kalıcıdır. Biz bu güne kadar hep bu anlayışla hareket ettik. Bu anlayışla hareket etmeye devam edeceğiz. Dava şuuru ile hareket eden hiç kimse nefsinin esiri olmaz. Ama tüm dertleri koltuk olanların da bunu anlaması mümkün değildir. AK Parti’de son günlerde meydana gelen gelişmeleri okuyamayanların en temel sorunu budur. İnşallah AK Parti lideriyle beraber yoluna devam edecektir. Türkiye, inşallah çok daha güçlü bir ülke olma, 2023 hedeflerinde var olan ‘Dünyanın en güçlü 10 ülkesi arasına girme’ hedefine emin adımlarla ilerleyecektir” diye konuştu.



“CHP PARLAMENTER SİSTEME EN BÜYÜK ZARARI VEREN PARTİDİR”

Mevcut olan parlamenter sistemin sürdürülemez olduğunu dile getiren Bakan Işık, “Halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı’na ‘Sen hiçbir şeye karışma’ denemez. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi, parlamenter sisteme en büyük darbeyi vuran partidir. Şimdi parlamenter sistemi savunuyorlar. Parlamenter sistem sözle savunulmaz. Madem savunacaktınız, 367 gibi saçmalığa alet olmasaydınız. Hatta onu Anayasa Mahkemesi’ne götürerek Cumhurbaşkanı’nın Meclis tarafından seçilmesinin önünü tıkamasaydınız. O gün yaptığınız darbedir” şeklinde konuştu.



“MECLİSİMİZİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ BAŞKANLIK SİSTEMİ OLACAK”

Türkiye’nin gündemine alması gereken konunun Başkanlık Sistemi olması gerektiğinin altını çizen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Fiilen Türkiye, 2007’de Başkanlık sitemine geçtiği halde, hukuki durum bugün halen fiili duruma uygun hale getirilmemiştir. Şimdi inşallah, meclisimizin önümüzdeki dönemde en önemli gündemi, Türkiye’deki anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi olmalıdır. Türkiye denge mekanizmaları iyi belirlenmiş başkanlık sitemine hemen geçmelidir. Bunun için de inşallah, partimizin hazırlıkları en kısa sürede kamuoyuna paylaşılır” ifadelerini kullandı.

“İDEOLOJİK GÖZLÜKLERİ ÇIKARIN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ OLGUNLAŞTIRALIM”

Son olarak tüm siyasi partilere çağrı yapan Bakan Işık, “Gelin ideolojik gözlükleri bir kenara bırakın, Türkiye’nin geleceği içini gelecek kuşakların çok daha güçlü bir Türkiye’de yaşaması için hiçbir ön şartı ortaya koymadan, hiçbir önyargıya kapılmadan bu sistemi beraber tartışalım, beraber olgunlaştıralım. AK Parti buna her zaman açık oldu, açık olmaya da devam edecek. Bari bu defa Türkiye’nin kişilerden bağımsız, isimlerden bağımsız, Türkiye’nin yapısına en uygun modeli birlikte oraya koyalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA