Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Kırklareli'nde Anıldı

Kırklareli Belediye Başkanlığı Kültür Etkinlikleri kapsamında, Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Eğitim-Sen Şubesi ve Kırklareli Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi’nin katkılarıyla, ölüm yıldönümlerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı.

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları Kırklareli'nde Anıldı
Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da düzenlenen etkinlikte, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı. Kitap dağıtımı ve imza etkinliği ile başlayan program söyleşi ile devam etti. O dönem yaşananlara tanıklık eden Tuncer Sümer, Mete Ertekin, şair Abdullah Nefes ve müzisyen Cahit Berkay etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Tecrübeli müzisyen Cahit Berkay konuşmasında, "Deniz ve arkadaşları bizler için unutulmayacak nice anı bıraktılar bize. Hiçbir zaman onların bu ülke için düşünceleri ve yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacak bunu söylemek istedim. Her zaman yaşayacak içimizde" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Türk Anadolu Rock Müziği’nin köklü gruplarından olan ve Cahit Berkay, Taner Öngür, Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca gibi tecrübeli müzisyenlerinde dahil olduğu "Moğollar" grubunun katılımcılara konser vermesi ile son buldu.
Kaynak: İHA