Bartın'da 'Teröre Lanet, Şehide Saygı' Konvoyu

Bartın’daki şoförler oluşturdukları konvoyla, artan terör olaylarına tepki gösterdi.

Bartın'da 'Teröre Lanet, Şehide Saygı' Konvoyu
Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın koordinasyonunda yapılan "Teröre Karşı Lanet, Sehide Saygı" adlı eyleme Bartın ve ilçelerindeki, taksi şoförleri, halk otobüsleri ve okul servisleri ve dolmuşlardan oluşan 200 araç katıldı.

Her birine Türk Bayrakları asılan çok sayıda araçtan oluşan konvoylu eylemde, korna çalarak şehir turu atan şoför esnafı terör örgütü PKK’ya tepkilerini dile getirdi. Eylem hakkında konuşan ve ülkede artık terör saldırıları yüzünden insanların ölmesini istemediklerini belirten Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı, “İçimizdeki duyguları bu şekilde izah etmek istedik. Şehitlerimiz olmasın, devletimize acı düşmesin istiyoruz. İnşallah bu terör birt an önce biterde ülkemizde huzur hakim olur” dedi.

Bütün durakların eylemlere katıldıklarını belirten Amasralı, “Arkadaşlarımız kendileri öncülük ettiler. Devletimizde buna müsaade etti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ülkenin neresinde bir şehit olursa o acı bizim acımızdır. Hepsi bizim kardeşlerimiz. Çocuklarımızın babasız, annelerin eşsiz kalmasına gönlümüz razı değil. Bu acılar bizimde yüreklerimizi yakıyor. Bizde bu eylemimizle bunu göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Yalı, Çatmaca, Kemerköprü, Şadırvan, Hendek yanı, Kanlıırmak güzergahında yapılan konvoyun ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA