10. Dedeler Neneler 2. Bahar Koşusu İçin Kayıtlar Başladı

Türkiye’de ilk defa Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen “Dedeler Neneler İkinci Bahara Koşuyor” müsabakasının onuncusu için kayıtlar başladı.

10. Dedeler Neneler 2. Bahar Koşusu İçin Kayıtlar Başladı
Türkiye’nin ve Ankara’nın her yerinden binlerce dede ve nenenin katılımı ile her yıl gerçekleştirilen müsabakada dedeler ve neneler ikinci bahara koşuyor. Müsabakaya katılmak için kayıt yaptıran dede ve nenelere Pursaklar Belediyesi tarafından eşofman, şapka ve spor ayakkabısı hediye ediliyor. Müsabaka sonrası yapılan kura çekilişlerinde ismi çıkanlar torunları ile birlikte kaplıcalara tatile gönderiliyor.

Davul ve zurna eşliğinde renkli görüntüler oluşturan 50 ve üzeri yaştan kişilerin katıldığı koşuda, dedeler ve neneler ısınma hareketlerini oyun havaları eşliğinde yapıyor. Konser ve oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlenen yaşı geçkin ama gönlü genç yarışmacılar ortaya koydukları performansla büyük ilgi topluyor.Bu yıl 10’uncusu yapılacak olan müsabakanın kayıtları Pursaklar Belediyesi Tevfik ileri Kültür Merkezi’nde başladı.

Kayıt yaptırmak isteyenler kimlik fotokopileri ile kültür merkezine başvuru yapabilecek.

ÇETİN: “İHTİYARLARIMIZ BAŞ TACIMIZDIR”

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Bu yıl onuncusunu düzenleyeceğimiz müsabakamıza tüm dede ve nenelerimizi bekliyoruz. Spor yapmak sağlıktır, sağlık da iyi bir yaşamın ön koşuludur. İhtiyarlarımızı unutmuyoruz çünkü onlar bizim baş tacımızdır” dedi.

Onuncu Dedeler ve Neneler İkinci Bahar Koşusu 29 Mayıs’ta yapılması planlanıyor.
Kaynak: İHA