Terme'de Çocuk Tiyatrosu Sahnelendi

Terme Belediyesinin kültürel ve sosyal faaliyetleri çerçevesinde ETİ Çocuk Tiyatrosunca, 'Kral Çıplak' çocuk tiyatrosu sahnelendi.

Terme Belediyesi Kültür Merkezinde iki seans halinde sahnelenen ve çocuklara cesaret ve doğruluk kavramlarını anlatıldığı tiyatro oyununu yaklaşık bin çocuk izledi.

ETİ Çocuk Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ünsal Sicilli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerindeki çocuklara ulaşarak kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla oyunlar oynadıklarını söyledi.

Ücretsiz olan oyunların çocuklar için bir fırsat eşitliği yarattığını ve hayatında ilk defa tiyatro izleyen yüz binlerce çocukla buluşmuş olduklarını belirten Sicilli, 'Bugüne kadar iki milyona yakın bir seyirciyle buluştuk. Bu sezon son turne etabı dün Kavak'taydık, bugün Terme'deyiz.' dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise tiyatronun çocukların eğitimine destek olduğunu ifade ederek 'Belediye olarak birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Biliyorsunuz ki belediyemiz kültürel faaliyetler anlamında ilkleri yapmaya devam ediyor. Çocuklarımızın keyifle izlediği, mutlu olduğu bu tür etkinlikler artarak devam edecek.' diye konuştu.

Kaynak: AA