Kırıkkale'de Hıdırellez Çoşkusu

Kırıkkale Turizm İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesinin iş birliği ile Hıdrellez Şenliği düzenlendi.

Kırıkkale'de Hıdırellez Çoşkusu
Celal Bayar Parkında düzenlenen etkinliğe Vali vekili Abdullah Arslaner, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yahya Kemal Er, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Göktaş ile vatandaşın katıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü uzmanı Gülhanım Ünlü, "Bu bayram bir anlamda coşkunun bir anlamda kardeşliğin bir anlamda da birlikteliğin bayramıdır. Karamsarlıktan umudun doğduğu, kıştan baharın geldiği bayramıdır. Hıdrellez kutlamaları yüzyıllardan beri Türk ve İslam dünyasında kutlanarak günümüze kadar gelmiştir. Çoşkuyla kutladığımız bu Hıdrellez gününde sadece hoşgörü, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek değil baharı karşılamak aynı zamanda yüce Allah’a bolluk ve bereket vermesi için dua etmek gerekmektedir. Dolayısı ile bu günde kaynağını dini inanışlarımızdan alan Hızır peygamberimiz ile İlyas peygamberimizin buluştuğu manevi bir gündür" diye konuştu.

Program, Kırıkkale Belediyesi Mehter takımının gösterisi, Kültür bakanlığı Kırıkkale ustalar topluluğu konseri, Kırıkkale Güzel sanatlar Lisesinin dağa resim çalışmaları ile devam etti. Etkinliğe katılanlara etli pilav ikram edildi.
Kaynak: İHA