Doktorlar, Saldırıyı Kınamak İçin Bir Günlük İş Bıraktılar

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Dr. Yusuf İlker Çömez’e yapılan bıçaklı saldırıyı kınamak ve ‘Sağlıkta Şiddete Dur Demek’ için bugün bir araya gelen doktorlar bir günlük iş bırakma kararı aldı.

Doktorlar, Saldırıyı Kınamak İçin Bir Günlük İş Bıraktılar
Çanakkale Devlet Hastanesi bahçesinde TTB Çanakkale Tabip Odası, Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Çanakkale Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Çanakkale Şubesi, Aile Hekimliği Federasyonu (AHEF) Çanakkale Aile Hekimleri Derneği (ÇAHEDER) tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Dün hastası tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan ve yoğun bakımda halen tedavisi süren Dr. Yusuf İlker Çömez’e yapılanların son olmayacağını belirten Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Hülya Görgün, bu nedenle tüm sendikalar ile birlikte bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu. Görgün, “05 Mayıs Perşembe günü Çanakkale Devlet Hastanesi Hekimlerinden arkadaşımız Dr.Yusuf İlker Çömez bir hasta tarafından neredeyse canından olacak derecede ağır bir saldırıya uğramıştır. Arkadaşımız halen yoğun bakımda tedavi görmekte olup, yaşadığı fiziksel ve ruhsal travmanın etkileri uzunca bir süre devam edecektir. İlk defa yaşanmayan bu hadise, öğle görünüyor ki son da değildir. Son yıllarda sağlık hizmetlerinde çalışan herkes şiddet tehlikesi ile karşı karşıya. Her gün ülkemizin bir yerinden şiddet haberleri geliyor. Hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında şiddet nedeniyle kaybettiğimiz arkadaşlarımızı unutmadık. Hâl böyleyken acaba, şiddetin önlenmesi, şiddet olduğunda yaralananlara hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için elinizden gelenleri yapıyor musunuz? Sağlık çalışanları bazen günlerinin tamamını işyerlerinde geçirmektedir. Acaba işyerleri sağlık çalışanlarının yaşamları için güvenli yerler midir? Yaşadığımız olaylar, bu konuda şüpheye düşmemize neden oluyor. Lütfen bu uyarılarımızı ciddiye alın. Her gün yaralanabileceğimiz ya da ölebileceğimiz korkusuyla, işyerine gelip hizmet sunmamızı bizden bekleyemezsiniz” dedi.

Doktorlar, acil hastalar hariç bir günlüğüne iş bıraktı.
Kaynak: İHA