BEÜ Eczacılık Fakültesi İlk Tanıtımını TED Zonguldak Koleji'nde Yaptı

BEÜ Eczacılık Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilk defa 60 öğrenci ile eğitime başlayacağını TED Zonguldak Koleji’nde düzenlenen “III. Meslek Tanıtım Günü’nde liseli öğrencilere duyurdu.

BEÜ Eczacılık Fakültesi İlk Tanıtımını TED Zonguldak Koleji'nde Yaptı
BEÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ceylan Hamamcıoğlu yaptığı sunumda eczacının ilacın üretiminden tüketimine kadar tek yetkili kişi olduğunu, gençlerin 5 yıl süren bir eğitim sonunda Eczacılık Fakültesi’ni bitirerek Eczacılık Lisans Diploması almaya hak kazandıklarını, eğitim süresi 5 yıl olduğundan alınan diplomanın Yüksek Lisansa eşdeğer olması nedeniyle akademisyen olmak isteyenlerin doğrudan doktora yapmaya başlayabileceklerini ve eczacı olan gençlerimizi parlak bir geleceğin beklediğini, bu gençlerin asla işsiz kalmayacaklarını anlattı.

Ayrıca yapılan sunumda BEÜ Eczacılık Fakültesi’nin Batı Karadeniz’in ilk ve tek eczacılık fakültesi olduğu da belirtildi. Klinik Eczacılık kavramının İngiltere, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde uzun zamandır uygulanmakta olduğunu ancak ülkemizde yeni yeni öğretilmeye başladığını, kişinin genlerine uygun ilaç kullanımı anlamına gelen Farmakogenetiğin de Eczacılık sektöründe yükselen trendler arasında olduğuna değindi. Sunum sırasında öğrencilere BEÜ Eczacılık Fakültesi’ne ait broşürler dağıtılırken, TED Koleji Fransızca öğretmeni Elif Şenel Öksüz tarafından da Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ceylan Hamamcıoğlu’na çam ağacı fidesi hediye edildi.
Kaynak: İHA